Friday, November 21, 2008

sata.goreng

pernah makan sata tak? ni makanan org terengganu.. isi ikan dicampur ngn kelapa and cili pastu msuk kan dalam daun pisang and bakar.. sedap tau.. susah nk dpt sata nih kat kl.. kat terengganu pun sama.. tp my sister study kat dungun, dia bawa sata pesen baru.. SATA GORENG.. isi nya sama, tapi balut dgn kulit popia.. ni jenis produk sejuk-beku (frozen food).. so, time nk mkn kn la goreng.. and ada pencecah nyer.. may be ni satu kaedah baru utk pasarkan produk makanan ni.. bagus gak.. sedap pun sedap.. tp tak leh lawan yg tradisional nyer...

ni la sata.. ni sata original.. biasa satu cucuk tu ada 6 biji = RM 5.. tak cukup nyer beli satu.. kurang2 mesti beli RM 20 nyer.. betul.. jgn tak cayer...
ni sata moden.. rega tak lak tanya adik tu.. rupenyer buruk sikit sebab melekat2 lar.. tu la kata.. yg ori lagi bagus.. tp kalo sata ori tu tak leh tahan lama.. nanti basi..


2 comments:

emi said...

tak penah rasa sata la..tak tau sedap ke tak

nurhareza said...

uisshh.. rugi nyer.. nti g t'ganu kite borong byk2 ek.. (paham tak ayat tuh.. hi3)