balik opis dua hari lepas.. my adik bogsu minta nk makan.. malasnyer nk kuar.. so, kite wat sardin la nak.. cecah ngn roti yg abah beli.. nyum3... so, mulakan la acara menyediakan bahan2 nyer... (ceh.. masak sardin pun nak citer..)

cili kering yang dimesin

bawang merah/besar dan bawang putih
bebenornyer, masak je sardin nih cam biasa.. tp ada org cakap, goreng dulu ikan sardinnya.. dah gak masak tu, angkat pastu baru la tumis bwg putih, bwg merah and cili mesin tuh.. dah garing cili tu, baru la masukkan sos sardin and ikan yg dah goreng tu.. last sekali, masuk kan air asam jawa and garam secukup rasa..

goreng dulu ikannya.. pastu msk lar cam biasa yer...
...
ta daa.... dah siap pun...dan makan la bersama roti.. nyum3...

2 comments:
not bad for first try..tp sy tak rasa lg tau..hmm biasanya kering sket lg..tu nmpk mcm byk sgt pula kuahnya..anyway,congrates berjaya msk ;D
sj wat kuah banyak.. sbb yg nk mkn nye ada 5+1 (tu amad larr..).. tq2.. kembang lak rasanyer walaupun msk sardin jek..
Post a Comment