Wednesday, January 28, 2009

mashed.potato

wahhh.. mood nk memasak n mencuba resipi baru tgh berkobar2 nih.. (bg kite ni baru lar.. org lain berzaman dah buat..) yg ada dlm list, nk try wat tiramisu cake (bahan sume dah ada, tinggal whipped cream pulak dah abes kt kedai tuh), and kerabu soo hoon.. best tau kerabu soo hoon nih.. mkn kat kedai mahal sgt.. rm5/pinggan.. bhn nye simple jek.. ntah apa yg mahal.. baik buat sendirik.. yg dah berjaya dicuba dan terjamin kesedapannya.. mashed potato, spaghetti goreng celup telur and kek telur.. sedap smpai menjilat pinggan lar.. tp yg sempat di ambil gambarnye, mahed potato jek.. yg lain dah kena mkn sebelum sempat diambil gambar...
.

sedap tau.. cuma colour gravy tu tak mcm kfc nyer.. ada idea tak camner nk de;apkan sikit kalernyer..?? or letak lada sulah ekk..

holiday

selamat kembali bekerja setelah bercuti panjang (4 hari kira panjang la kan..) aktiviti cuti dipenuhi dgn memenuhi undangan kenduri kahwin.. sabtu, majlis kawin sepupu (sebelah ayah) tak jauh pun.. dekat2 sini jek.. then, hari ahad, kwn sekolah ms kat taiping tu kawin.. jarang sgt pg kalo kwn2 kat taiping ni kawin.. sblm ni stay kat kl.. so, time majlis tu tak balik kg.. sekarang dah duduk dekat.. mmg saje je la tak pg kan.. kepada hafizan @ topo.. selamat pengantin baru.. n hari isnin ikut rombongan meminang ke kg permatang sg dua, pulau pinang.. sepupu dari pahang datang ngn pak ngah n adik beradik dia.. so, kitorg pun follow nak meramaikan majlis.. and to majidee n cik nana.. selamat bertunang.. majlis they all maybe dlm bulan 12.. lama lagi tu.. sempat la wat apa yg patut kan.. yg menariknya, dorg ni kenal melalui chatting jek.. hi3.. alhamdulillah la berjumpa dgn org yg sesuai.. kalo tak.. hu3.. haru ler jawab nyer..


on 24th (Saturday)- Majlis Perkahwinan Mazuen Sepupu @ Pt Hj Wahab, Tg. Piandang
suasana kenduri.. mkn bufet.. kt kg pun da bufet kn sekarang.. dah susah nk jumpa yg pakai hidang kn..

pelamin.. simple je kan.. buat sendiri nih..

bilik pengantin.. hi3.. nyebok.. bilik org pun nk jenguk..

25th (Sunday) - Majlis Perkahwinan Hafizan dan Kay @ Kamunting

Pengantin..

kenkawan lama..

26th (Monday) Majlis Pertunangan Majidee n Nani @ Pulau Pinang

meh bincang2.. yg bj putih tu my abah.. jd tukang cakap masa tuh..

Cik Nani dan hantaran belah lelaki

Friday, January 23, 2009

birthday present

ms n3 lepas, ada cite sikit ttg dpt something.. actually, tu la adiah befday from mySM.. sume nye in advance kan.. adiah pun dpt awal, celebrate pun awal.. dah dok jauh2.. so, asalkan ada ms terluang, kite buat la apa yg ptt.. ms jejalan new year ri tu kat jusco ipoh, mySM terpaksa bgtau yg dia nk belikan sunglass as pbefday present for dis year.. tp, org yg tak berapa nk terang sgt matanya ni (a.k.a rabun) nak pakai sunglass kn pakai yg ada power.. so, terpaksa le buat ms tuh, check bp power sume.. lepas tu lak, seminggu br nak siap.. bila dah siap, tak leh nk g amek kat ipoh, kedai tu courier je ke opis... hi3.. suke.. suke.. suke..

.

ta daaa...

ps: tgh dgr lagu CNY.. it means, ujung minggu ni kite bercuti panjang.. 4 hari tu.. harap2 mySM pun dapat la bercuti panjang.. bestnye.. and weekend ni penuh ngn org kawin.. ada sesape sambung cuti ke after CNY?




Thursday, January 22, 2009

20.01.09.6th

as usually.. when it coming 20th, mesti sibuk gile2 punya.. tak kisah lar... i love 20th, and it turns six dis month...

a gift (21.01.09)

terasa kelainannya birthday tahun ni.. tak ada kenkawan yg nak meraikan sama2 (sape la yg suruh dok jejauh kan.. padan muka la.. hi3), no cake (tunggu all my sisters balik, then ada org nak sponsor cake SR.. nyum3.. teringat kat cake yattt.. cake yatt ni mmg sedap sesangat.. chesecake yg sedap dan tak muak dimakan...)... nak celebrate ngn family pun, ingat nak tunggu adik2 balik n berkumpul ramai2.. tp, tetap birthday yang best.. dapat celebrate ngn mySM walaupun awal 2-3 hari, and present tahun ni agak memberangsang kan... hi3... thank you tau.. yg plg tak sangka, on 21 of Jan, after meeting dalam kol 1 t/hari.. ada box atas meja.. errr??? apa nih?
.



.
p.s : sorry ye.. show off sikit.. ;) tak de yang marah kan..
mySM.. tq very much..
"if earth laughs through flowers then love laughs through roses"

if i were a boy-beyonce

If I were a boy, Even just for a day, I’d roll outta bed in the morning, And throw on what I wanted then go, Drink beer with the guys, And chase after girls, I’d kick it with who I wanted, And I’d never get confronted for it, Cause they’d stick up for me.

[Chorus]

If I were a boy, I think I could understand, How it feels to love a girl, I swear I’d be a better man. I’d listen to her, Cause I know how it hurts, When you lose the one you wanted, Cause he’s taken you for granted, And everything you had got destroyed

If I were a boy, I could turn off my phone, Tell everyone it’s broken, So they’d think that I was sleepin’ alone, I’d put myself first, And make the rules as I go, Cause I know that she’d be faithful, Waitin’ for me to come home (to come home)


[Chorus]
It’s a little too late for you to come back, Say its just a mistake, Think I’d forgive you like that, If you thought I would wait for youYou thought wrong

[Chorus]
But you’re just a boy, You don’t understand, Yeah you don’t understand, How it feels to love a girl someday, You wish you were a better man, You don’t listen to her

You don’t care how it hurts, Until you lose the one you wanted, Cause you’ve taken her for granted, And everything you have got destroyed, But you’re just a boy

p.s : if i were a boy??


video


@8:07 am

kiri kosong..




kanan pun kosong.. mana sume orang nih??

pelik2.. ms sampai opis hari ni dah dekat2 kol 8 pagi.. sempat la punch 7.58 am.. tp yg peliknya, mana sume keta nih.. selalu plg kurang ada la 2,3 keta kat bwh tu.. pas masuk opis, dah 8.05 am, jenguk kat luar.. kosong lagi.. aikk.. cuti ke hari ni? staf pentadbiran sume ada.. mana dorg nih?? Oooo... datang lambat ekk..

MB Perak

waktu raptai, 19.01.09


Pada hari Selasa 20.01.09, MB Perak ada datang ke Daerah Kerian @ Parit Buntar Sempena Hari Bersama Pelanggan Negeri Perak.. fyi, waktu election last year, perak dimenangi oleh parti pakatan (PKR, PAS and DAP).. walaupun kerusi adun & parlimen banyak dimenangi oleh DAP, oleh sebab arahan Sultan Perak yang mahukan MB mestilah dikalangan org melayu yang beragama islam, so Ir Nizar Jamaluddin (PAS) dilantik menjadi MB Perak yang baru.. mesti ramai dah tau kan.. jadi isu jugala pelantikan MB Perak ni.. tp mujurla pun, kot kalo bukan org melayu yg dilantik jd MB Perak.. tak tau la mcm mana pemerintahan Perak.. yg sekarang ni pun banyak dah arahan2 yang dikeluarkan, yg berbeza sgt semasa MB lama (BN)... walaubagaimanapun, sepatutnya dengan pelantikan MB yang baru ni, memberi kita definisi baru bahawa pemimpin seharusnya mempunyai latar belakang yang kuat dari segi ilmu pengetahuan dan sahsiahnya.. diharapkan, YAB Ir Nizar Jamaluddin mempunyai semangat dan prinsip hidup yang kuat.. pembaharuan sememangnya baik tambahan lagi sekiranya dapat memberi manfaat kepada rakyat dan kemajuan negeri Perak.. tapi, sekiranya yang lama juga dapat memberi impak yang baik, mengapa tidak dikekalkan.. tidak kira lah idea itu datangnya daripada pihak kawan atau pun lawan..
.
Sedikit info tentang YAB Ir Nizar Jamaluddin, Menteri Besar Perak
.
Ir Mohammad Nizar Jamaluddin, 51, dilahirkan pada 17 Mac 1957 di Kampung Air Hitam Labu, Kampar Perak. Beliau telah mendapat pendidikan awal di Kampar, kemudiaannya meneruskan persekolahan di Sekolah Menengah Anglo Chinese, Kampar. Selepas itu menyambung pelajaranya di Sekolah Menengah Teknik, Persiaran Brash, Ipoh (wahh.. senior sy nih..). Pada tahun 1972 beliau mengambil Advance Level (A Level) di Norwich City College Of Arts & Technology Norwich, Norfolk, England.Beliau merupakan lulusan Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Mekanikal dari University Of Aston di Brimingham, United Kingdom.
.
Sekembalinya ke tanahair, beliau bekerja di beberapa agensi kerajaan termasuk Jabatan Kerja Raya bahagian bengkel dan kuari, Perbadanan Pembangunan Bandar (UDA - Daya Urus), Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang.Beliau berpengalaman luas dalam menjalankan beberapa projek besar negara. Antaranya Projek Dayabumi fasa 2 & 3 pada tahun 1983, projek Pusat Islam (BAHES, Jabatan Perdana Menteri (1984), projek Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu (1985), pengurusan bangunan-bangunan kerajaan dan swasta termasuk KOMTAR, Bangunan Persekutuan Gunasama, pusat membeli belah dan pengurusan semua lif di hospital Kerajaan Negeri Perak, Pulau Pinang, Kedah, Perlis sehingga kini.
.
Sebelum dilantik menjadi Menteri Besar beliau merupakan Pengarah Urusan di beberapa firma swasta. Di luar negara pula beliau banyak menjalankan beberapa projek di beberapa buah negara, antara di Birmingham, United Kingdom, Zug Switzerland, Miano Italy, Bangkok Thailand, Sdyney dan Goldcoast Australia, Doha Qatar dan Tehran, Iran.Dalam bidang politik pula, beliau berkecimpung dengan PAS dengan memegang Ahli Jawatankuasa PAS kawasan Kampar (1999 - 2001). Beliau menjawat jawatan Yang Dipertua PAS kawasn Kampar (2001 hingga kini). Di peringkat PAS Negeri Perak, beliau memegang jawatan Bendahari PAS Negeri (2001- 2006), Setiausaha PAS Negeri (sebelum menjadi Menteri Besar Perak).
.

missions

hampir seminggu tak de n3.. banyak sgt yg berlaku, salah satu yg paling menggembirakan, spend time together with mySm, almost 3 days.. tu la yg plg lama we all dpt jumpa dalam tempoh 2 bulan ni.. sekali la dgn celebrate my birthday.. awal 2-3 hari sbb tarikh birthday tu time kija.. apa boleh buat.. layankan je lar.. yg penting kite enjoyyy!!!
.
ada beberapa mission yg we all plan nak buat.. ada mission yg dapat dicapai dan ada juga missions tak berapa berjaya dicapai.. happy sangat2.. boleh dikatakan the most beautiful thing happen in my life, dan semoga sentiasa ada perkara2 yang indah, fantastik and futurustik pada masa akan datang..
.
Saturday : pagi tu g celcom kat PJ, ada beberapa perkara yg kn buat kat situ.. act, sekarang guna celcom number, which is mine and mySM adalah supplementary line, and my beloved abah adalah kepala/main nyer.. so, abah nyer bill charge minimum Rm50, abah guna ke, tak ke, mesti kena bayar rm50 kecuali kalo dah exceed limit for rm50( lebih kurang 200++ minutes).. bila dah pakai lebih setahun, abah start komen yg dia kn bayar tetiap bulan RM50 sedangkan kalo ikut pengggunaan dlm rm20-30 je..dia start nak pakai prepaid lak.. hisshh.. susah la pakai prepaid ni.. kalo ada emergency, menggagau nk g cari top up.. so, we all wat decission, tukarkan mine jd main, and abah jd supplementary dgn kekalkan nombor yang sama..
.

.

so, bila kat celcom tuh, person kat kaunter pun explain apa yg we all kn buat.. 1st, kitorg kn terminate dulu sume nombor, it means 3 nombor akan terlibat, abah, mine and mySM nye number.. 2nd, kn register semula dan kn buat bayaran sama mcm mula2 kita start dulu.. kn bayar RM50 (main) + RM 25 x 2 supplementary line = Rm100.. waaa.. banyak tu kn bayar, and biasala, kalo br regiter, kat monthly bill tu nnt banyak la yg kn charge.. pas 3-4 bulan br le standard ikut pakej yg kita amek.. so, cancel and back to kaedah biasa yg tak menggunakan duit.. just tukar je number.. me? akan pakai nombor abah dan begitula sebaliknya.. so, maybe next week, sume kenkawan akan dapat msg from me to inform nombor hp baru.. yg sedihnya, my number dah tak kan sama ngn number mySM.. sedih tau...

so, mission not complete and boleh dikategorikan GAGAL.. ;(

.
after that, g serbu MV.. wah2, ramainya org.. CNY just around the corner.. no wonder la sale msh gila2 lagi.. best3.. msk jusco dgn tgn kosong, kuar jusco dgn 2 kotak kasut and beberapa accessories org pompuan.. sonotnye.. betul la.. pompuan dan shopping tak boleh dipisahkan.. then, msk WAH CHAN.. 70% + 5% lagi tu.. menarik2.. hampir2 nak terbeli satu white gold bangle ni.. bayangkan la.. rega RM7000 bila tolak2 tinggal RM2000 jek.. pompuan mana la tak tergoda kan.. tp mySM kureng sikit, ajak kuar n tgk2 kat Tomei sbb we all ada baucer Tomei discount 70%... so, lepas tgk2, jenguk2 rings and bracelets, tak de juga yg berkenan.. kepala dah terbayang2 bangle kt Wan Chan td.. pastu lady yg dok layan kitorg tu tjk satu bracelet.. haa.. mySM kata lawa, apa lagi. rembat je lar (rega biarlah rahsia ye..), ada org tlg byrkan kan.... me? belikan mySM a ring, so, dua2 pueh atikan.. jom shopping.. lalalalalala..

VS

.
mission berjaya dilaksanakan.. bestttt.. pastu kitorg g jejalan menenangkan pikiran.. hi3.. "berdua lebih baik" la katakan... balik semula ke PB petang ahad tu.. waa.. sedih2.. tp xpe... nti2 kite jumpa lagi ek.. daaa...
.
note: sekarang suka dengar lagu beyonce-if i were a boy




Tuesday, January 13, 2009

azam.2009

tiba2 rasa nak wat entry pasal azam 2009.. Walaupun hari ni dah 14hb januari, rasanya masih belum terlambat lagi kan..
*losing weight-1st target on my birthday xlama lagi.. Kn capai 55kg and on mySM nye birthday on april, berat kena 52kg.. Kira ok la kan, turun 1kg dlm ms sebulan.. Nak lebih2 pun, wat tensen je kalo tak dapat capai..
*nk kurangkan perangai2 xelok.. Wah.. Yg ni mmg susah, sebb tu gn perkataan "kurangkan" dan bukan "buangkan" (perangai pemarahku ini amatlah dasat sekali)
*nak simpan duit.. alahai, susahnya.. (by ogos 2009, nak ada rm5k plg kurang..)
*nk setelkan utang.. yg ni pun alahai susahnya jugak...
*kalo boleh nak amalkan baca Al-quran.. at least sekali sehari.. by the end of year 2009, harap2 leh abeskan separuh.. (kalo nak khatam lagi bagus kan)
*nak setelkan master yg hampir 2 tahun setengah tetangguh.. Ya Allah.. tolonglah me'rajin'kan diri hamba mu yang agak kemalasan ini.. Amin..
*nak kawin.. what? errrr.. insyaAllah

rasanya tu je azam 2009.. harap2 tercapai la hendaknya..

rajuk

sulk@rajuk... cerite ttg hal merajuk ni, banyak persoalannya.. Kenapa perlu merajuk? Apa punca merajuk? Mcm mana nak pujuk org yg tgh merajuk ni..? Ehhmm.. Act, merajuk ni sebenarnya tak perlukan alasan yg kukuh.. Dan ms nak pujuk tu pun, xperlu la kena ada alasan yg munasabah kan.. Ehhmmm.. me? Mmg xpandai sgt bab2 nak pujuk org merajuk ni walaupun mmg tersangat la pandai nak merajuk kan diri ni.. jd nye, bila da pandai merajuk tu, kena la pandai pujuk juga kan... Apa cara ye nakpujuk org yg tgh merajuk ni dan nak elak kan drpd perangai merajuk ni..?

sorry

im so sorry.. Dah try sgt2.. Still tak boleh lg ubah perangai yg cepat nak marah ni..MySM:minta maaf banyak.. Thanks 4 everything..

Monday, January 12, 2009

mengidam.kari.sembilang

last sunday, around 11 am, abah bagtau mak, hari ni tak payah masak lunch.. abah nak ajak g makan kari sembilang.. sedap tau kawan2 kari sembilang ni.. b4 ni pernah la makan kat restoran nasi kandar samad, dekat je dgn opis nih... tp abah ajak mkn kat kawasan pantai kuala kurau.. so, after solat zuhur kitorg pun gerak la.. semangat nih.. terbayang2 kesedapan ika sembilang tu.. dah pk nak langgar je diet xmo makan nasi tu.. dah setengah jam perjalanan br la tau, rupanya abah tak tau jalan nk g sana..!! larrr.. punya la kitorg pusing sana, pusing sini.. dgn 2-3x nyer salah masuk simpang.. dah dkt sejam lebih br la jumpa.. tp mmg tak de rezeki kitorg.. rupanya kedai tu buka lepas asar, ms smpai tu dlm kol 4, dorg br nak susun2 kerusi, nak susun2 ikan.. kalo nak tunggu, dalam sejam lagi br ready.. mmg xsanggup.. perut memasing dah lapo sesangat.. so, mkn kat kedai yg leh order masakan panas.. yg lain order ns grg ayam.. me? bihun grg udang.. selamat diet xmo mkn nasi tu kan.. len kali la kitorg dtg lg.. org kata dtg pas maghrib br happening.. hi3.. boleh la labu.. yg kesiannya kat abah lar.. beria2 sgt.. tak pela ye abah, kite g len kali la ek.. nti along belanja ek..
.
ni la pekan kuala kurau.. majoriti penduduk dia berbangsa Cina dan sumber pendapatan dengan berniaga kecil-kecilan dan menjadi nelayan.. kat sini glamer sgt dgn telur asin (betul2 sedap, tak masin sgt rasanya) dan ikan kering n ikan masam..

kita isi minyak dl.. dah namanya pekan kecik, stn minyak dia pun kecik je lar.. khusus utk lori2 yg bw ikan.. comel je kan.. apek tian aik, wa plomote lu dalam blog maa...

mak bergambo kat depan kedai makan..

pantai ni penuh dgn blok2 batu.. utk tujuan protection dar hakisan.. sepanjang pantai ni, mmg camni la rupanya.. tp mmg ramai dtg lepak kat sini.. leh tgk matahari terbenam tau..


Friday, January 9, 2009

mari.mengetag

teringin lak nak mencipta tag-mengetag nih.. hi3, kalo ada sambutan, leh ler cr idea lain lak... rules dia simple jek..


1st : snap pict kalendar u all tahun 2008 (hopefully ada lagi lar..)


kalendar ni "ihsan" from badan Pencegah Rasuah.. all pictures dlm kalendar ni mengenai pakaian rasmi dan peralatan istana.. ok gak lar, tau la juga camne rupanya tengkolok,gandik diraja (ala2 crown, for permaisuri agong), keris diraja, kalung.. and banyak la lagi.. ok geng,, BERSAMA KITA HAPUSKAN RASUAH..

2nd : snap pict kalendar tahun 2009 lak..


calendar 2009 ni dapat dr kontraktor.. comel je.. this calendar can stand atas kotak yg dlm nye ada kertas note yg kecik2 tuh.. cute kan.. gambar kat dlm tu pasal waterfall around the world.. yg xbest nye, tak de le pulak nulis nama and kat mana waterfalls tu..

3rd : senaraikan apa yg u all mark/write kat that kalendar..

1- tarikh meeting + masa+ tempat (bayangkan la, tempat sekecik tu leh tulis mcm2.. hebat nyerr..)
2-cuti am negeri perak
3-cuti sekolah (senang, bila time cuti sekolah, leh kuar umah lambat sikit.. keta xbanyak)
4-hari gaji (hahahahaha.. ni yg rasa bila tgk kalendar rasa lambat je masa berlalu)
5-birthday diri sendiri, family, mySm and kenkawan yg rapat...
6- ha.. yg ni sume pompuan pun ptt mark kat kalendar dia.. me? tak de ler kat kalendar opis ni.. simpan dlm phone calendar jek..

4th : mcm biasa, tag ler kenkawan u all yer..
so, org yg nak di tag ialah ;
1-lily @ rilly's (minah ni rajin pasal tag mengetag nih)
2-farihah
3-erin
4-hailmi (ehemmm.. apa lagi, pepaham sendiri la yer..)

so, simple je kan.. jom layan ngetag..

office.terchenta

next week, on 17th cukup 2 bulan kerja kat sini.. kadang2 rasa cepat je masa berlalu.. tp kan, br 2 bulan je kat sini.. kali ni sj nak inteprem kan opis baru nih.. jom layan gambar....
.

ni kawasan kantin opis.. tapi tak pernah pg pun.. staff kat sini kata tak banyak choice, dari pagi smpai t/hari sama je lauknye.. ni kes lebih kurang hq gak la.. apa la kan.. tak leh kata apa la bila staff g cari makan kat tpt lain.. pastu tak dapat cari dorg kat opis.. perut sape la yang tahan kalo hari2 asek sumbat nasi lemak je.. tak pun mi grg.. kekadang nak la mkn roti canai telur ke, mi soto ke, roti jala ke...

apa motif gambor ni? sj nak tunjuk montot kereta putih yg comel tu..

ni tempat staff pentadbiran.. serabut je tempat dorg ni.. sekarg tgh proses nak susun balik kedudukan opis nih.. bayangkan la, opis ni xde pantry.. mentang2 la sebelum ni staff pompuan dalam 2-3 org je.. yg lain (200++ org) sumenye laki.. sian tol.. room for ladies nye pun ada satu.. naseb ler JD prihatin.. dah luluskan nak tambah lagi satu and wat pantry.. pastu leh la minta peti ais, microwave, toaster, bla.. bla.. and bla.. (banyak ni nak minta)

ta daa.. ni le tempat nyer.. sempoi kan.. bilik Jd 10x ganda lawanya.. ye ler, dia ada org nak suh kemaskan.. me? pandai2 sendiri ler.. tp kan, dr opis kat kl lagi mmg tak de pun berhias2 sgt kat meja kerja tuh.. xkisah la, asalkan sumenye bersusun.. ntah la.. agaknya mmg niat tak lama kat sini kot.. hi3

tu je ler sesatunya bahan comel kat meja.. ada student praktikal (pengurusan pejabat) kat sini yg bg... thanks ye yana.. menyumbang bakti juga ko ye..


something.for.me

last day ada courier smpai opis.. act tak ler suprise je.. mmg tau sampai hari khamis.. berbunga2 hati tau bila tgk isi kotak tuh.. suke nyerrr...
.

jeng.. jeng.. jeng.. apa tuh?? errr.. nanti sampai masa dan ketika akan diberitahu ek..

Thursday, January 8, 2009

biol

nape la.. asek biol je pale nih.. asek nk moody je kerejanya.. penat nk melayan perangai sendiri.. nape ek..?? hu3... mySM: minta maaf le banyak2 ye..

Wednesday, January 7, 2009

errr..penat..?

penat nye hari ni.. dari pagi dok ngadap pc ni jek.. memerah otak camne la nak seng kan keja kat sini.. act ms memula dtg, ingat sume documentation especially utk payment kerja dah 100% org2 kat sini tau.. tp silap daa.. banyak rupenye yg tak betul.. so, daripada niat nak follow je apa yg dorg buat sekarang, dah kena re0check balik dgn hq ipoh n bpsp utk elak kan dr berlaku kesilapan yg kecik2 tp impact nye besar.. me? bukan tau pun, tp sekrg tgh proses nk cari info dr hq ipoh, and wat satu cheklist yg konpem2 dah betul, dan harap dapat membantu melancarkan urusan payment tu.. leceh la.. bkn susah pun nak wat, tp asek ikut exerience org kat sini, jadi payah la pulak.. keja sekali jd berkali2..
baru selesai part permohonan kursus staf kat sini.. target next week.. sume hal yang melibatkan pentadbiran akan selesai.. nak focus pada design pump inlet and contract management.. by march ni, ada satu tender yg kn keluar.. masalah nye, dokumen tender tu boss suh khatam, dan yg tak best, bos duh hapal.. teruk la camni.. ntah boleh ke tak.. kite tgk je la nnt ek..

Friday, January 2, 2009

bahagia

best nyerr cuti.. and hari ni pegi keja dgn penuh semangat.. the reason? 1st sebab puas cuti lama.. so, mmg sepatutnya la kan, back to work with full energy.. 2nd sebb semalam (01.01.09) spend masa kat ipoh.. best sgt2..we all makan.. (makan, makan, and makan), tgk wayang, cite BEDTIME STORY.. kelakar la juga and shopping.. kebetulan make up foundation da anyawa2 ikan, msk la jusco, cr lancome tp yg tak bestnyer, jenis foundation yg selalu beli tu dah tak de.. kuar yang baru lak.. me? tak de masalah pun, as long lancome nye foundation tp masalah bila colour nye tak de yg sama.. punya la lama nk cari yg lebih krg sama.. lastly, jumpa jg walaupun tak berapa memuaskan ati.. try je la.. asal muka nnt jgn jd cam muka geisha tu udah la.. yg bestnyem dpr smple foundation ngn miniature parfume miracle and mySM sempat beli suar g kija.. dah selalu sgt ngadu suar tak ckp.. (mySM: thanks ye datang ..) and reason yg ketiga.. esik cuti maa.. relax lg kite ye.. drive dtg kija td pun happy sgt.. siap nyanyi2 lagi tuh.. bw keta pun rilex je.. nsb sempat punch 7:56 am.. yg plg kelakar, bgun tido je terus senyum.. alamak.. ni dah bebetul happy nih.. alhamdulillah.. semoga tahun 2009 penuh dengan senyuman, penuh dengan kegembiraan..
\

err.. tak ingat la nama taman nih.. kat ipoh la..tp lebih kurang taman rekreasi.. ada swimming pool utk kanak2.. n ada tempat makan utk mak n ayah kanak2..