Wednesday, January 28, 2009

mashed.potato

wahhh.. mood nk memasak n mencuba resipi baru tgh berkobar2 nih.. (bg kite ni baru lar.. org lain berzaman dah buat..) yg ada dlm list, nk try wat tiramisu cake (bahan sume dah ada, tinggal whipped cream pulak dah abes kt kedai tuh), and kerabu soo hoon.. best tau kerabu soo hoon nih.. mkn kat kedai mahal sgt.. rm5/pinggan.. bhn nye simple jek.. ntah apa yg mahal.. baik buat sendirik.. yg dah berjaya dicuba dan terjamin kesedapannya.. mashed potato, spaghetti goreng celup telur and kek telur.. sedap smpai menjilat pinggan lar.. tp yg sempat di ambil gambarnye, mahed potato jek.. yg lain dah kena mkn sebelum sempat diambil gambar...
.

sedap tau.. cuma colour gravy tu tak mcm kfc nyer.. ada idea tak camner nk de;apkan sikit kalernyer..?? or letak lada sulah ekk..

3 comments:

emi said...

rajin2 la msk ye..nnt lama2 blh jd pandai msk..takyah nak g mkn kat luar lg

aishah zaharin said...

tuh antara fav food hubby. tapi sauce akak pun std kaler cam reza, putih suci murni. hehe. ;P

ps - nak kasik sedap lagi mashed potato tuh - masukkan butter + milk sket. kasik creamy. pastuh sket pepper. walla. delicious! can never go wrong.

Erin Rashid said...

aku pon baru je bljr wat benda2 nih sume
nk kasi colour mcm kfc tuh,
ko kene guna air rebusan tulang
tapi aku biasa gune air rebusan daging (tuh yg ada kes org gune air rebusan tulang babi)
pastuh mmg kene taruk serbuk black papper skit dan tepung jagung kasi pekat disamping beberapa bhn lain lagi
apa pun
slmt mencuba..!