Friday, January 9, 2009

mari.mengetag

teringin lak nak mencipta tag-mengetag nih.. hi3, kalo ada sambutan, leh ler cr idea lain lak... rules dia simple jek..


1st : snap pict kalendar u all tahun 2008 (hopefully ada lagi lar..)


kalendar ni "ihsan" from badan Pencegah Rasuah.. all pictures dlm kalendar ni mengenai pakaian rasmi dan peralatan istana.. ok gak lar, tau la juga camne rupanya tengkolok,gandik diraja (ala2 crown, for permaisuri agong), keris diraja, kalung.. and banyak la lagi.. ok geng,, BERSAMA KITA HAPUSKAN RASUAH..

2nd : snap pict kalendar tahun 2009 lak..


calendar 2009 ni dapat dr kontraktor.. comel je.. this calendar can stand atas kotak yg dlm nye ada kertas note yg kecik2 tuh.. cute kan.. gambar kat dlm tu pasal waterfall around the world.. yg xbest nye, tak de le pulak nulis nama and kat mana waterfalls tu..

3rd : senaraikan apa yg u all mark/write kat that kalendar..

1- tarikh meeting + masa+ tempat (bayangkan la, tempat sekecik tu leh tulis mcm2.. hebat nyerr..)
2-cuti am negeri perak
3-cuti sekolah (senang, bila time cuti sekolah, leh kuar umah lambat sikit.. keta xbanyak)
4-hari gaji (hahahahaha.. ni yg rasa bila tgk kalendar rasa lambat je masa berlalu)
5-birthday diri sendiri, family, mySm and kenkawan yg rapat...
6- ha.. yg ni sume pompuan pun ptt mark kat kalendar dia.. me? tak de ler kat kalendar opis ni.. simpan dlm phone calendar jek..

4th : mcm biasa, tag ler kenkawan u all yer..
so, org yg nak di tag ialah ;
1-lily @ rilly's (minah ni rajin pasal tag mengetag nih)
2-farihah
3-erin
4-hailmi (ehemmm.. apa lagi, pepaham sendiri la yer..)

so, simple je kan.. jom layan ngetag..

4 comments:

Erin Rashid said...

aku pon kene gak..?
ok la..nnt aku smbut lambung melambung ko nyer tag nih
hehehhe

ita.itu said...

wah ada tag kalender gak ek..hehe..mls nye nak wat tag..ko mmg rajin dik

nurhareza said...

erin-hi3.. aku tangkap sesape yg rajin je.. kira ko hebat la.. termasuk dlm golongan yg rajin..
ita.itu-tau akak malas..hi3.. xpernah npk akak wat tag pun

lily lotus said...

ahaa..terkena sudah..blm pernah kena ni ;)..nnti aku wat ekk :D