Thursday, January 22, 2009

missions

hampir seminggu tak de n3.. banyak sgt yg berlaku, salah satu yg paling menggembirakan, spend time together with mySm, almost 3 days.. tu la yg plg lama we all dpt jumpa dalam tempoh 2 bulan ni.. sekali la dgn celebrate my birthday.. awal 2-3 hari sbb tarikh birthday tu time kija.. apa boleh buat.. layankan je lar.. yg penting kite enjoyyy!!!
.
ada beberapa mission yg we all plan nak buat.. ada mission yg dapat dicapai dan ada juga missions tak berapa berjaya dicapai.. happy sangat2.. boleh dikatakan the most beautiful thing happen in my life, dan semoga sentiasa ada perkara2 yang indah, fantastik and futurustik pada masa akan datang..
.
Saturday : pagi tu g celcom kat PJ, ada beberapa perkara yg kn buat kat situ.. act, sekarang guna celcom number, which is mine and mySM adalah supplementary line, and my beloved abah adalah kepala/main nyer.. so, abah nyer bill charge minimum Rm50, abah guna ke, tak ke, mesti kena bayar rm50 kecuali kalo dah exceed limit for rm50( lebih kurang 200++ minutes).. bila dah pakai lebih setahun, abah start komen yg dia kn bayar tetiap bulan RM50 sedangkan kalo ikut pengggunaan dlm rm20-30 je..dia start nak pakai prepaid lak.. hisshh.. susah la pakai prepaid ni.. kalo ada emergency, menggagau nk g cari top up.. so, we all wat decission, tukarkan mine jd main, and abah jd supplementary dgn kekalkan nombor yang sama..
.

.

so, bila kat celcom tuh, person kat kaunter pun explain apa yg we all kn buat.. 1st, kitorg kn terminate dulu sume nombor, it means 3 nombor akan terlibat, abah, mine and mySM nye number.. 2nd, kn register semula dan kn buat bayaran sama mcm mula2 kita start dulu.. kn bayar RM50 (main) + RM 25 x 2 supplementary line = Rm100.. waaa.. banyak tu kn bayar, and biasala, kalo br regiter, kat monthly bill tu nnt banyak la yg kn charge.. pas 3-4 bulan br le standard ikut pakej yg kita amek.. so, cancel and back to kaedah biasa yg tak menggunakan duit.. just tukar je number.. me? akan pakai nombor abah dan begitula sebaliknya.. so, maybe next week, sume kenkawan akan dapat msg from me to inform nombor hp baru.. yg sedihnya, my number dah tak kan sama ngn number mySM.. sedih tau...

so, mission not complete and boleh dikategorikan GAGAL.. ;(

.
after that, g serbu MV.. wah2, ramainya org.. CNY just around the corner.. no wonder la sale msh gila2 lagi.. best3.. msk jusco dgn tgn kosong, kuar jusco dgn 2 kotak kasut and beberapa accessories org pompuan.. sonotnye.. betul la.. pompuan dan shopping tak boleh dipisahkan.. then, msk WAH CHAN.. 70% + 5% lagi tu.. menarik2.. hampir2 nak terbeli satu white gold bangle ni.. bayangkan la.. rega RM7000 bila tolak2 tinggal RM2000 jek.. pompuan mana la tak tergoda kan.. tp mySM kureng sikit, ajak kuar n tgk2 kat Tomei sbb we all ada baucer Tomei discount 70%... so, lepas tgk2, jenguk2 rings and bracelets, tak de juga yg berkenan.. kepala dah terbayang2 bangle kt Wan Chan td.. pastu lady yg dok layan kitorg tu tjk satu bracelet.. haa.. mySM kata lawa, apa lagi. rembat je lar (rega biarlah rahsia ye..), ada org tlg byrkan kan.... me? belikan mySM a ring, so, dua2 pueh atikan.. jom shopping.. lalalalalala..

VS

.
mission berjaya dilaksanakan.. bestttt.. pastu kitorg g jejalan menenangkan pikiran.. hi3.. "berdua lebih baik" la katakan... balik semula ke PB petang ahad tu.. waa.. sedih2.. tp xpe... nti2 kite jumpa lagi ek.. daaa...
.
note: sekarang suka dengar lagu beyonce-if i were a boy




2 comments:

emi said...

moral of the story..xyah la rajin2 nak buat membe kad tau..tgk apa jd,hampa..cr benda yg ada diskaun je..

nurhareza said...

betul.. betul.. betul.. (tiru cara upin & ipin).. wat sakit ati je kan..