Tuesday, April 7, 2009

pulau.pangkor

29-31 mac lepas ada bengkel pengurusan iso @ lumut.. petang isnin tu, kitorg sume kija dah setel.. so, pakat ramai2 g pulai pangkor.. rs excited gak la nak g sebab last pg pangkor ni thn 1996.. form 2.. ada kursus sekolah wat kat sana..
so, dengan semangatnye jalan kaki je dari hotel.. hotel ni tak jauh dr jeti lumut tu.. lebih krg 5 minit jln kaki jek.. perjalanan naik feri ni adala dlm setengah jam.. sampai kat pangkor kitorg share sewa van nak pusing2 satu pulau.. satu van rm60.. time 1996 tu rm 40 jek.. van yg ada tu mcm sama je lg dgn yg dulu.. xde yg berubah pun.. so, kitorg pun pusing2 la pulau dgn jayanyer.. tp sedih la.. tak banyak beza pun pangkor ni.. makin kureng lg ada.. bygkan la.. dah lebih 10thn, xde pembaharuan pun yg dibuat ka pangkor ni.. may be dr sg infra tu ada la.. tp melibatkan kaw pelancongan mcm tak ada.. kalo org dtg jauh2 semata2 nk ke pangkor mesti menyesal gile dtg sini.. jom lyn gambor...
Amphai & technician dia yg banyak mulut..
ni namanye tempat penyimpanan bijih timah time british dolu2..

kilang yg jual segala macam makanan hasil laut.. tp konpius sikit.. tgk kat pacjaging nyer.. made in thailand.. ahakkss..

beli2.. yg pakai timbang lg murah tau..

leh rasa dulu sebelum beli..

nyum3.. tp yg tak besh, pas mkn mesti nk kn cari mentos ke, halls ke.. sebab mulut ada busyuk bau ikan+sotong ler..


3 comments:

hailmi said...

pangkor tak menarik la..baik g pulau yg blh snorkeling mcm tioman ke,perhentian ke..pangkor blh gak snorkeling tp tak cntk..coral dia da mati

nurhareza said...

hailmi-tu le psl.. sedih je tgk pangkor tu.. tp lasni harap2 mkn bertambah baik le.. MB nye dr sn kan..

hailmi said...

mana blk naikkan tpt sendiri..nnt rakyat pertikaikan