Friday, April 10, 2009

borong.majalah

hampa.. act nak g bank td.. nak minta bank statement 3 bulan terakhir ni.. acct sekarang gn bank islam.. style bank islam ni buku-less.. so, kalo nak kan statement nyer, kn print kat mesin.. naseb le foc.. tp kat mesin tu leh print 1 bulan terakhir jek.. so, kn la g kaunter.. tak sangka lak tutup bank nyer.. apa la.. bkn kaunter kat bank tu sentiasa buka ke? jadinyer, nyinggah ler kedai majalah.. apa lagi.. kite borong la.. suke3..
..
apa kes beli majalah ni.. saje jek.. rs cam teringin lak nak dok umah kecik2 nih.. mcm comel jek.. lgpun tak payah beli banyak brg kan.. tp impian nak umah atas tanah tetap akan cuba direalisasikan..
..

tak pernah beli majalah NONA nih.. selalu kalo beli maj cosmopolitan, EH!, jelita.. tp last month terbeli majalah ni, terus berkenan.. cara penyampaian dalam majalah ni best.. tak meleret2.. isu dia pun best.. maybe pasni akan menjadi pembaca setia kot..
.
ha.. ni majalah fav mak.. wajib beli nih.. ni keluaran MEI 09.. cepat kan.. kalo tgu awal MEI baru nak beli, mmg tak dapat ler.. abes dijual tau..
.
ni pun 1st time beli Sinar.. pasai apa? Sinar ni keluaran ikut negeri.. so, ada la kolum utk setiap daerah.. so, dlm seminggu ni, Daerah Kerian mmg famous la sgt.. hari2 ada je cite msk.. reporter tu pun satu.. apa je penduduk kg ni ngadu, bulat2 dia tulis kat dlm paper.. yg betul nyer, minta la ulasan dl, then baru la kuarkan dlm paper.. sebagai contoh, sekarang ni mmg musim hujan kat sini.. dah seminggu lebih hujan asek turun jek.. kebetulan pulak air laut mati sekarang.. air sungai tak leh ke laut.. so, air dlm longkang tu pun tak ler bergerak.. tu secara teknikal nyer le.. tp ortg kg ni tak tau psl ni.. npk longkang semak sikit, mula la kata itu puncanya.. dorg tak tgk dr skop yg lebih luas permasalahan ni.. nti la.. kalo dah elok balik, nak panggil reporter tu.. minta dia msk kan tpt tu dah ok balik.. ye ler.. time org menghentam, JPS jd mangsa.. tp bila JPS do action, dan tpt tu dah pulih semula.. xde saper la yg nak puji.. sian kan...

3 comments:

hailmi said...

uish,byk nyer beli majalah..hmm nak beli apartment ke?

nurhareza said...

tu la.. mcm nak.. wat pelaburan ms hadapan.. ;)

Erin Rashid said...

masa aku remaja, aku langgan majalah remaja,
bile dh dewasa, aku tak pernah langgan apa2 majalah pon
tapi bile nk kawen, sibuk langgan pengantin
la ni dh kawen, stop langgan pengantin
blk msia ntah mgkin ntah tidak aku langgan ma&pa ke, keluarga ke...
ntah la..!