Monday, March 2, 2009

cite.tentang.bos

waahh.. dah lepas 5 ptg.. suke3.. np suke? sbb leh wat apa sj tanpa takut2 bos panggil wat kija/tanya psl keja.. suke dok sini tau.. sbb bos dia baik dan terlalu banyak la membantu.. kiranya, kalo tak tau tu.. tanya la kat bos tu.. konpem dia leh jwb.. kalo dia tak leh jwb pun, dia tau mn nak dptkan jawapan.. mcm pg tadi.. dok cite psl design weir (ala2 cam empangan tu, tp kecik sikit).. kitorang diskus le bp tinggi weir tu nak dibuat, pastu bos kata ada rumus dia ni.. tau x, dia leh buka buku pasal 'hydraulic and open channel'.. buku tu mmg ada kat sebelah dia tau.. umur dia ni dah 42 thn lbh kurang la.. selalu da umur camni, dah malas nak buka2 buku.. ini idak, dia tlg carikan lagi rumus tu, then br lah we all leh wat decision.. best gilak.. berkobar2 lak rasanya nak g selongkar balik kotak2 buku ms belajar tu.. nak cr balik buku camtu.. hi3.. ke, nak beli baru jek.. buku baru cam best sikit, br la ada semangat nak wat rujukan kan.. (errr.. mySM, jom le belikan buku tu.. nti kite cari kat kinokuya nak??? leh ler ye...)

pastu kan, dia nyer kalo explain apa2, lembut je cara ngajar dia.. rasa cam tgh belajo ngn ayah sendiri lak.. sonok sgt tau keja kat sini walaupun agak memenatkan.. pg g site, balik ngadap fail bertimbun tp rasa berbaloi la gaji yg dapat tu.. pastu rs berkat je gaji tu.. ada la balance sesikit nk disimpan (xler banyak, tp ada la jugak compare ms kat kl tu.. memanjang je tak cukup).. tp kan, walau best camne pun, tak lama lagi kn tinggalkan jg tpt ni.. berbelah hati juga.. nak dok sini sebab keja best giler2 ke.. pindah dr sini sbb nk dekat ngn org yg amat2 disayangi..??? selalu jga la berpikir sorg2.. tp last nye, amek keputusan yg kedua tu.. apa lagi yg lbh penting kan bila dpt bersama dgn org yg amat kita sayangi.. cukuplah dok jejauh selama beberapa bulan ni.. teruk sgt rasanya tau.. padan muka la kat diri sendirik.. ingat cam ok je dok jejauh.. tp mmg tak boleh la.. even dah 3 bulan kat sini, still lagi ada nangis2 tau bila rs rindu sgt.. tak leh jadi nih.. ni yg nak kn ngadap muka mr john abraham lagi ni.. agak2 nye la kan.. dia cam tak muka ni yg pernah dok minta tukar dl tu... hi3..

2 comments:

hailmi said...

best ek keje sana?mcm berat je nak minta tukar..ok,nnt kita g cr buku ek..jgn da spi sini mls pula nak pegi nnt..

nurhareza said...

tp ada yg lg penting kan dr keja.. tukar tetap tukar.. cuma tak tau cepat ke lambat..
yea3.. g cari buku ek nanti.. lalalalala.. suke3