Tuesday, March 24, 2009

bengkel@lumut

zoom Cuti2 Malaysia ke Lumut..

biasa pergi lumut? pulau pangkor? ha.. jom la ke sini.. ada pantai.. leh mandi2.. then naik feri ke pulau pangkor... kat pulau pangkor ni, leh jalan2 dan tgk kilang memproses makanan laut.. pastu apa lagi, shopping la t-shirt ke, satay ikan ke, kopok ikan ke.. konpem bw rm100, licin..

ms kat pulau tu, utk yg ada family, leh la sewa van nak bw pusing2 satu pulau.. tp yg dtg berdua tu, better sewa moto jek.. murah n romantik.. (errr ye ke??)..
penginapan lak, leh pilih.. nak yg mahal ke, nak yg murah ke.. sume ada.. depends on budget memasing.. lumut terletak di negeri perak.. kalo dari selatan, gunakan plus hiway, menuju ke Utara, pilih jalan susur keluar 135 Jeram, Batu Gajah, Gopeng (tanda km 297). Dari situ, lagi 70 km ke Lumut. Ikut arah pertama Batu Gajah... nampak papan tanda Lumut dan Damai Laut (papan tanda berwarna putih dengan perkataan berwarna hijau).. ataupun leh ikut arah Klang - Teluk Intan. Terdapat 80 km lagi dari Teluk Intan ke Lumut.. lepas keluar dari Klang, ikut jalan Teluk Intan dengan mengikuti papantanda tunjuk arah ke Lumut... daaa...
.

Lumut Waterfont..

feri ke Pulau Pangkor

kedai2 yang ada kat sini..

ms bengkel fail meja 15-17 mac lepas, buat kat marina cove, lumut.. bilik dia mmg superb.. tp makanan kureng sgt2.. hu3


pemandangan dari balkoni hotel.. kat sini ada waterpark.. kalo menginap kat resort ni, kn rm5.. kalo tak rm10..

swimming pool..

note : next week ada bengkel ISO lak kat Orient Star, Lumut.. anjuran Bhg. Kualiti & Audit Prestasi, JPS Malaysia.. adeh org kl nih.. np la bebanyak tempat, lumut juga yg dipilih.. wat la kat melaka ke, pd ke.. best la juga..

5 comments:

aishah zaharin said...

kalau kat kl lagik best kan?

hailmi said...

pandai la kak aishah..

lily lotus said...

lama tak gi lumut...mesti dah byk gila pembaharuan kan

ciput said...

ahaha..poie kusus tak ajak..next 2 weeksg kusus tanah lagi kat utan instun

nurhareza said...

kak aishah- emi bg 1 markah.. reza bg 10 markah.. betul3..
hailmi-sush la nk ke kl pas ni..;(
lily-betul2.. aku last g thn 1996.. jeti tu buruk jek.. la ni dah lawa.. kalah waterfront kuching tau
ciput-xmo.. kursus tu kat ulu banat.. boring daa.. bos aku je yg pg... aku jg opis.. hi3