Wednesday, February 25, 2009

slip.gaji.perak

hari ini hari apa syg..?? hi3.. sesape yg tgk iklan ribena yg abby berlakon ngn sorang bdk pompuan cute tu mesti tau kan wording tu.. ckp pasal abby abadi ni kesian la sgt.. org lawa, pandai cari duit sendiri, body maintain je walaupun anak dah 3, itu pun hubby dia cari lain.. tp, tu la kan.. as mySM kata, masalah org, kita xtau apa dah jadi sebenarnya.. orait, tinggalkan pasal abby tu.. act hari ni hari gaji.. lalalalalalala.. tp xde la pepagi lg dah menepek kat dpn atm nk ngambil gajinyer.. ada lagi la beberapa helaian dlm purse tuh, tak la terdesak lg nih.. cuma dlm sehari dua ni, nak kn amek gak buat bayar duit keta.. hu3.. lama lagi la nak byr duit keta tuh.. kalo ikut pakar perancang kewangan (baca dlm majalah mingguan wanita last month rasanya), kalo le hari pertama gaji kita dah terpacak kat atm nk ngambik duit gaji.. tu tandanya our financial planning/management ada yg kureng sikit.. ye ke camtu.. tak juga kan.. kita gaji dah ler ujung bulan.. ujung bulan tu juga la nak kn byr itu ini.. nasib la tak jadi kan nak wat gaji org gomen ni 2x sebulan.. tak tau la camne nk manage duit tu.. tp maybe ada jg kebaikan nya.. sape tau kan..

ni slip gaji last (oktober 08), kl bayar..

ni lak 1st slip gaji (Februari 09) yg SUK Perak yg bayar..


p/s: ida.. slip gaji Nov, dis 08 ngn jan 09 camne ek.. nk mita kat sape ek.. 3 bln tu kl yg byr..

4 comments:

hailmi said...

ha..hr ni da dpt gaji ek..best nyer bila dpt gaji kan..

nurhareza said...

hailmi-best3.. leh beli mcm2 tau.. hi3

lily lotus said...

baki gaji bln lps ko kan tak usik lagi..huhu..kat sana menyoping kat mana??

nurhareza said...

lily-aku shopping kat kl.. hahahahahha..