Friday, February 20, 2009

GENG.pengambaran.bermula


Kali ni nak cerita pasal movie.. cite GENG.. best sangat2 cite ni.. ms g kl last week g tgk ngn mySM.. masa tu masa kitorg tak banyak, takleh la nak wat marathon tgk movie.. ms tu berbelah bagi sama ada nak tgk cite Inkheart atau cite GENG ni.. mySM kata GENG hanya ditayangkan selama 20 hari je.. so, kitorang decide nak tgk GENG..
.
Dalam cite ni ada watak2 cite Upin & Ipin yang selalu ada kat TV9 tu.. kalo teringat pasal upin&ipin ni mmg tak leh tahan.. terbayang je muka dorg yg comel dan special nya ayat dan suara upin&ipin tu.. cute sangat2.. cara sume watak dalam cite ni cakap lebih kurang sama je.. sume nye leh wat orang gelak.. watak terbaru yg comel ialah watak Opettt.. cr Opett cakap pun comel.. secara ringkas nye, cite GENG ni mengisahkan perjalanan upin, ipin, rajoo, kakak upin ipin dan 2 org dr bandar dalam menyelamatkan Opett.. satu makhluk dr dunia lain yg mat comel dan suka makan durian..

.
Kepada mak-mak yang ada anak kecik tu, g la bawa.. mmg seronok sgt.. animasi 3D yang pertama di Malaysia ni mmg real.. setaraf dgn cite2 dari luar tu tau... key la, selamat menonton.. (ceh, iklan la pulak kan..)



2 comments:

hailmi said...

bln 20 hr la..org ckp 30 sehari,sama juga ngan sebulan..

nurhareza said...

mana ada.. hr tu ckp lain.. hr ni ckp lain.. ;p