Thursday, June 21, 2012

sudah confirm!!

Macam-macam hal bila nak beli rumah ni.. masa ni mak, abah dan mertua banyak membantu dari segi kewangan.. bukan pinjam selamanya, bila duit dah release kat owner, boleh la bayar balik.. akhirnya, Allah perkenankan juga niat kami nak beli rumah.. hari ini, 21/6/2012 confirm kami beli rumah di Impian Murni, Saujana Impian, Kajang!! harga pun tak tinggi sangat.. reasonable dengan harga yang Bahagian Penialaian beri.. doa saya :-
  1. Agen tak tipu duit saya!!!
  2. Lawyer buat kerja cepat untuk uruskan S&P!!
Amin...

5 comments:

Mohd Naim Mohd Ibrahim said...

Tahniah!!! mcm man cari rumah tu? semi-d setingkat ke 2 tingkat ? range harga berapa ?

Mohd Naim Mohd Ibrahim said...

..

Nur Hareza said...

iproperty.. mula-mula nak ambil yang kat seksyen 5, bangi.. rumah 2 tingkat, intermediate 20x70 owner nak jual RM315k.. akak semak kat penialai bangi, rumah tu RM260-270k je.. sebab basic unit.. apa pun tak ada.. tapi rumah tu dah siap cat, bersih.. kira-kira tak cukup banyak sgt nak tampung kalau Perumahan luluskan RM270k, so kitorg let go je.. sedih!!
tapi, lepas tu jumpa pula rumah kat saujana impian ni, harga RM295k, tapi lepas nego dapat RM290k.. penilai nilai rumah pun sama antara RM260-270k tapi rumah tu ada buat kitchen cabinet simple.. tak pe lah.. kalau nak kena tambah sendiri pun tak bangayk macam kat bangi tu.. cuma rumah kena cat, lepas tu nak kena bersihkan semak samun kat luar.. rumah sama je mcm kat bangi tu..

irmafittaputri said...

moga semua dipermudahkan....niat baik...InsyaAllah

Nur Hareza said...

irma - tq irma.. rumah awak sungguh menarik hati.. nak tumpang copy paste bole?
itu pun kalau ada duit nya lebih ;)