Thursday, May 31, 2012

Shaklee vs Herbalife


saya kemaruk mau kurus!!!
sekarang berat dah 66 kg!!! tak dapat kurang berat, dapat kempiskan perut ni jadi lah.. so, tengah fikir apakah option yang ada untuk membantu and of course lah kena disiplin, excercise dan sit up.. cuma nak cari produk yang affordable dan berkesan..
so, Shaklee vs Herbalife.. mana satu ye?

nak tempah baju raya dan setelah setahun, hanya menempah baju kurung sahaja.. maka, dengan memberanikan diri nak pergi tempah baju kurung moden menggunakan baju contoh zaman anak dara!! berani mati kan.. kalau tak capai juga berat diidamkan, hari raya nanti pakai blaus dengan skirt sahaja lah!!!

kalori intake untuk hari ini :
bf - pasta goreng  + nescafe tin (300 kal +97 kal = 397 kal)
snek - karipap 3 keping ( 100 kal x 3 = 300 kal)
lunch - nasi putih + bendi  goreng + ikan keli sambal (260 kal + 50 kal + 150 kal = 460 kal)
so, total sampai lunch 1,157 kal, ada lagi 800 kal makanan yang boleh di ambil sehingga dinner.. kejap semangat, kejap lemau.. huarghhhhh, malam ni buat sup sayur la.. boleh share dengan Hasya ;)

5 comments:

ibuhebat said...

jom la cuba set slimmig shaklee ;)

Nur Hareza said...

ibuhebat - yup.. sedang berfikir dan membuat keputusan

Sue Mommy Cinta said...

reza..aku pun nk kurus gak..tp nk exercise ni sgt lah malas! sila share klu ada product best..ehehe

Nur Hareza said...

su - aku nak try skipping dulu.. da suh husband belikan.. dulu2 ni je lah petua nak kurus.. hahahahahaha.. harap2 menjadi lah.. kalo dlm 2 minggu aku dpt control makan, br aku nak amek produk.. yg penting, bg disiplin diri dulu!!

musalmah nasardin said...

hai.. salam perkenalan.. jumpa singgah blog saya duakupangsaya.blogspot.com.. :)

so camne? shaklee ke herbalife?