Friday, December 26, 2008

shopping@pacific.megamall.butterworth

cuti krismas 25hb, mak ngn adik2 ajak g megamal.. salah satu shopping mall yg ada kat butterwoth nih.. kat butterwoth ni dah ada 3 rasanya shopping mall.. tak termasuk yang kat pulau tuh.. Megamall, Jusco PERDA ngn Sunway Carnival.. disebabkan my home dah dekat sgt ngn butterwoth ni, mmg kitorg shopping kat sini je.. tak pernah la g shopping kat ipoh.. jarak pt buntar-ipoh=100 km, pt buntar - butterworth xsampai pun 50km, so lagi dekat la kan.. lagipun ipoh tak se-best butterworth lar..
.
sampai je, punya la excited.. mak oii.. sale baguih punya.. year end megasale+cristmas.. yang tak best bila less for members card ngn non-members berbeza.. banyak tu bezanya.. kalo ada card dpt less 70%, kalo xde card 30-50% jek.. ini tak buleh jadi nih.. tanya salesgirl kat situ camne nak wat member card, saat itu juga g buat.. berbaloi lar beratur dekat setengah jam nak buat card tuh.. bayar rm10 dan kitorg dapat beli baju yg best2 dgn rega yg murahhhhh la sesangat... bayangkan la, kemeja ngn seluar slack memasing rega dekat rm100, tp bila less 70%.. tinggal dlm rm30 jek selai.. kalo tak de card, less 50% je tau.. so, dapat la rembat sepasang (baru rm66), and my sister beli 2 pasang kemeja, ngn selai suar (RM82).. sume brand pop soda.. yg best tu, jeans levi's for lady ada less 50%.. utk laki 30% kalo ada card, xde card xde la dpt less nyer..mana nk dapat levi's nyer less sampai camtu.. mmg tak dapat la.. pas try satu2 jeans tu.. tak de yang berkenan lar.. yg berkenan saiz suma 26-27.. me? he3.. saiz 29 keatas lar.. best nyer jd org kecik2 ni kan.. lagipun, banyak jenis low cut.. tak berapa berkenan lar.. sekarang suka jeans goggle ngn esprit jek.. sedap n selesa sgt tau... mmg tak leh terima la levi's nih.. hu3
.
tu bab baju, perfume dia punya la banyak pilihan.. lg banyak dari yg kat SOGO u tau.. kalo beli perfume n cosmetics rm50 ke atas, dapat baucer rm 10.. kalo kat parkson, rm100 baru dapat rm10.. best2.. (pssssttt... nnt kali kite beli perfume kat cini la yer... ;)
.
selamat bercuti kepada sume yg nk ngabeskan cuti tahun nih.. kite jumpa lepas new year wokey.. me? cuti dari esok, start kija 2hb jan 2009.. oppss.. dah tahun baru la kan.. semoga apa yang di rancang dalam tahun 2008 tercapai dan semoga tahun 2009 memberi lebih banyak kenangan manis kepada sume.. kenkawan.. apa azam tahun baru yer... ;)
.

HAPPY NEW YEAR TO ALL BLOGGERS...

4 comments:

ita.itu said...

wah sakan ko shopping ek...kat sana lg best dr sogo..wah x leh jd ni..hehe

emi said...

alangkah best nyer klu sy ada kat sana..blh shopping skali kan..maybe next time la kot..selamat bercuti..

lily lotus said...

huhu..sakan u! takpe blm ada anak yg nak sekolah borong laa :D

nurhareza said...

ita.itu-tp tak leh lawan pavillion ngn sunagi akak tuh.. ;)
emi-jom arrr... jom arrr.. cuti best gilerr..
lily-xpe, ada anak sekolah nnt, tompang la sekaki