Tuesday, December 9, 2008

hari.raya.aidiladha.2008

selamat hari raya aidiladha.. amacam ek raya nih.. hari ahad mak dah sibuk memasak kat dapur tuh.. dari pagi - t/hari.. mlm tu, isi lauk dlm bekas, nak g anta kat umah nenek (umah nenek area nih je.. dlm 15 mnt perjalanan) sebb esk xsempat nak pg sbb abah nk tlg org korban.. mlm pas balik dr umah nenek, wat triffle , then terus msk tido..
isnin, bangun pg2.. terus mandi sunat aidiladha.. then, kite makan sesuka ati.. wah3.. best nyer.. mkn nasi himpit ngn kuah kacang.. sedap nyerr... ada rendang daging n rendang ayam.. ada pulut kuning lagi.. n kek lumut.. nyum3.. pas zohor, gerak g kuala kangsar, umah pah.. singgah jap kubur tuk.. hu3.. sedih nyer tuk tak der.. 29.11.08 ari tu genap setahun tuk tak der... puas hati sbb dapat jaga tuk n ada di sisi tuk masa tuk menghembuskan nafas terakhir... sian nyer tuk raya sorg2.. pas tu, g la beraya (act umah pah tak de org.. pah n makcik anak beranak g berjalan raya kat sauk..) singgah jap umah sedara mak nih.. mkn laksa n dgng landak masak rendang.. sume org mkn.. me?? tak termasuk pun.. mmg tak lalu pun.. adik2 kata best.. mcm rasa ayam pun ada.. mcm rasa daging pun ada... then, balik umah pah.. n tak g memana dah.. lepak umah pah jek.. borak2.. mkn2.. pas maghrib balik PB.. esok nya kena kija.. 1st time nih raya ke-2 dah kn kija.. lalalalalala...



daging landak masak rendang pedas...

3 comments:

cIpUt said...

reza...url aku dah tukau...tukau link aku kepada www.saifullizan.com

nur hareza said...

wokeh..

lily lotus said...

salam aidiladha..best dh stay dgn parents..leh tlg wat persiapan apa2