Thursday, December 18, 2008

bz.kerrr???

wow.. lama x update blog.. bz kerr..??? banyak g site, tu yg tak sempat.. keja kat district mmg berbeza berbanding di HQ.. environtment office, skop keja semua nya lain.. masa di hq, mmg tertumpu pasal kerja.. dok pulak kat division yg berkaitan dengan banjir.. tp dari segi teknikal mmg kureng sikit.. teori ada, application and practical nyer yang tak ada.. more to preliminary contract management... and now, for contract management, mmg di bawah district, so bab2 payment, VO, site supervision mmg hari2 jumpa.. ermm.. its GOOD to start from basic.. lepas ni if ada rezeki, nk minta transfer ke pejabat projek, and then pg state.. try to get experience and scope of work kat sume tempat..



yg tak leh tahan, pasal admin pun kn amek tau.. duit keluar, duit masuk.. pasal gaji staf, cuti, peralatan pejabat, KMK, inovasi, filing, dan yg plg tak best bila kn settle masalah disiplin staf.. ada yg datang lambat, ada yg tak datang keja terus, ada yg 'gaji' kan org punchkan, ada yg asek stres.. wah3.. mmg awal2 lagi dah cakap ngn bos, masalah disiplin bos yg setelkan..



first week keja kat sini, dah ada sok sek sok sek.. org A ngata org B, org C ngata org A ngn B, orang C ngata org A,B,C.. apa la dorg nih.. tapi bila org B tak pernah ngata sesapa, adakah itu menunjukkan dia mmg seorg yang baik..?? atau dia tak baik, sbb tu dia tak ngata sesapa.. apa pun, as conclusion after 1 mothn kat sini.. dont trust anybody.. speak to everyone, be nice, smile always, tak paham tanya jek.. buat muka tembok, tgk sesuatu masalah tu from difference angle (ni susah sikit, seng makan cakap org, tp at least, start dgn 2 angle dulu.. nanti2 baru kita tgk dari 2-5 angle kan...) and sentiasa refer to boss.. tp kan, sekarang ni, waktu puncak keja bertimbun2 and mcm perkara yg nk kn plan bila jam 10am-4pm.. bila dah pukul 4 lebih tu.. mesti termangu jap.. amek masa utk bertafakur.. hahahahaha... tetiba je blank... kol 5 baru start normal balik... kelakar kan.. boleh dikatakan hari2 la mcm tu.. tp yg best nyer, a month b4, berat around 58-60kg.. mmg dia tak nak turun2.. diet la camne pun, mcm tu juga lar.. tp pg td timbang, berat dah 55kg... dapat maintain 55kg tu smpai ahad ni dah rasa hepi sgt.. sebb weekend mmg mkn banyak.. cuti la kata kan..

my boss, tn hj hidzrami..

apa motif gambar ni?? he3.. kt cni mmg tak de la cite pasal traffic jem nih.. ni jln nk msk parking klcc.. waaa... rindunyer kt klcc...

4 comments:

Nor Azimah Azmi said...

haaa..rindu klcc???tu lerrr..saper suruh transfer g penang..hehe..esok kami pi klcc..jgn jelez yerrr..saja2 kacau kak reza..hehe..

lily lotus said...

wahh..salutelah leh adapt environment kat tmpt agak tak havoc..hehe..u go girl!

FaRiHaH^THaLHa said...

kesiannye...

nurhareza said...

azimah-tak jelez.. g kl ari tu, terusss g sn..
lily-dgn family ok lagi.. kalo sesorg, mati kutu juga lar..
farihah-kesian kan..