Tuesday, October 16, 2012

dendam pencinta

Ada sesapa tengok drama kat tv9 setiap hari isnin dan selasa jam 8.30 malam tu? Rasanya da start last week gantikan drama Sirrun (owh, saya dah jatuh hati dgn lakonan Anzalna dan Zarina.. hero dia pun saya suka.. muka memang selamba tak ada perasaan). Tajuk drama baru ni Dendam Pencinta. Bukan nak ulas pun jalan veritanya, tapi nak ulas tajuk tu. Drndam tak bagus, lagi.lagi kalau berkenaan cinta. Memakan diri. Buat hati jadi sakit. Jiwa jadi merana. Otak jadi mereng. Iman jadi tipis. Dulu.dulu saya pernah gak bercinta sebelum jumpa kekasih hati, of cos la suami saya kan, tapi tak pernah la rasa dendam cuma tak nak tengok muka dia je lah. Setakat tu je pun. Nampak sangat hati saya suci kan. Tak pun, saya jenis tak kisah. Menangis mengenangkan cinta tak kesampaian adalah harus. Kalau nak tau, itu lah jambatan penguhubung sayang saya dengan suami. Kalau dah hari.hari mengadu sedih, lama.lama lain pula jadinya. Itu cerita saya. Ada hikmahnya saya bersedih pada masa itu. Kalau tak, mungkin lambat lagi lah saya bertemu jodoh dengan suami. Jodoh itu pasti, dan saya yakin suami tercipta untuk saya. Cuma cepat atau lambat saja. Feeling romantik sorang.sorang pula kan. Adios.

4 comments:

Liza Othman said...

ai reza, husband ko tak jeles ke tetiba bukak cite cinta lama hehe...

dendam tak perlu ada.. tapi ingatan tu mungkin susah nak dilupuskan.. :)

heh tetiba aku lak yg jiwang hehe...

Mohd Naim Mohd Ibrahim said...

biasalah..itu normal...semua orang ada kisah yg tersendiri dalam menempuh alam remaja..bila dah matang, fokus kita dah lain..

Nur Hareza said...

dia tak baca lagi kut entry aku ni kikikiki
Tapikan, tak de exp lak bercinta ms kat utm.. Kalo tak, PSZ, cengal, meranti mesti jadi kenangan

Nur Hareza said...

Naim - matang luaran, dalam mesti muda belia