Thursday, December 15, 2011

Modern English

saya tengah angau dengan segala dekorasi dan DIY yang ada unsur renda, manik, artificial flower dengan pot ala English -Vintage, perabot putih, warna-warna pastel, swirl shape, motif polka dot dan petak-petak.. tapi saya tak minat dengan set pinggan, teko, cawan yang ada corak ros tu.. kalau perabot putih pun, saya lebih suka kosong, tak ada motif bunga pada perabot tu.. lepas tu saya minat nak match kan dengan warna hitam dan merah terang.. boleh tak kalau saya namakan konsep ni sebagai Modern English  ye??? ampun kalau saya sudah tersesat konsep.. ;)


 owhhh.. sangat lah jatuh centa dengan dekorasi nya..
*source http://www.ehomee.com

 
nak garden macam ni juga.. tapi lebih kepada mini herba garden
* source http://yonshomedecor.blogspot.com

 saya juga dah jatuh centa dengan pot bercorak begini.. semalam dah beli satu pot kecil sekali dengan bunga siap RM30 dekat Fah Lean  [KLIK] .. rasa mahal la pula.. pot tu dalam RM10 je, bunga dalam RM10 juga rasanya, campur span ngn lelumut sebagai hiasan, kalau buat sendiri boleh untung RM 2-RM5.. cehhh, beli siap je laaaa... rasa membuak-buak nak ke Nilai 3 nih.. tapi tunggu gaji la dulu.. bulan ni gaji awal kan? sekali bonus kan...

4 comments:

irmafittaputri said...

i suke bab dekorasi ni...reza cube goggle manhattan concept...or victorian style ...tu maybe dekat2 dgn idea modern english tu kut

Nur Hareza said...

irma - wowwww.. tq.. baru start minat deko2 nih..

Nurul Aini said...

reza, kalau buat konsep garden tu kat umah akak, sure tak jadi garden dah.. habis kena tarik2 ngan anak2.. hehe

rezaredzuan said...

k.aini - tu lah.. tgh pikir nih.. ingat nk letak pasu jenis gantung la..