Monday, June 13, 2011

tentang RUMAH

hal pindah rumah da selesai..
sekarang masa untuk men-deco-kan rumah pulak..
decide nak wat yellow theme for ruang tamu dan ruang makan..
romantic pink for master bedroom + guest room @ bilik menempatkan almari baju baby hasya
(sebenarnya nak buat baby room, tapi confirm punya si kecik hasya akan bersama-sama kami di waktu malam untuk tempoh yang agak panjang, so boleh la digunakan untuk family yang datang ke rumah)
kitchen kabinet - dapur kitorg tak besar, dalam 6' x 4', so chumell.. and ID dah pun tengok n measure last friday... after bincang2 sumer dalam 5-7 hari akan come out 3D design.. so masa tu boleh la kalo nak proceed atau ubah mana yang tak berkenan.. we all buat kat Kian Classic, Bt. 11 jalan Cheras..
so far, layanan mmg best.. harga pun mcm ok je sebab malas tak de masa nak g survey tempat lain, tapi aa la juga tanya2 satu kedai sebelah Carvenzi Balakong ni.. mahal dan tak melayan kehendak pelanggan betul..
sume yang kita nak add on, sume kata mahal, an tak advice untuk buat..
hello!!! ingat we all tak de duit ke?? so, memang tak de la nak survey2 lagi.. ;(
.
wardrobe pun buat sekali kat Kian Classic nih.. yg ni rega nye RM 1,800 untuk 6'.. kaler putih.. owwwhhh, i liokeee.. match je ngn kaler pinky kan..
.
so, setakat ni memang bersepah giler dapur.. pas ni nak g shopping utk lighting.. dalam kepala otak dah pikir nak beli candeliar kaler itam, tapi hubby mcm pelik je.. never mind, boley discuss hal tu..
.
nak buat wiring, betulkan semula soket2 yang da rosak (pelik betul tenant lama ni, camne dorg idup ngn sana sini soket tak bleh pakai kan) dan re-struktur semula piping dalam toilet..
.
harap-harap boleh setel sebelum raya puasa.. ;)

 good day sunshine.. cool aightt..? tapi sofa sy kaler itam.. boleh la kan..
.
gorgeous pinky.. so sweet..

4 comments:

UmmiSalwa said...

canteks nyerr... rumah awe tak settle2 lagi. hehe.. walau dah lama pindah.

nurhareza said...

tu pic dari google la hawa.. berangan nak rumah camtu tapi baru sama tang cat nye...;)

mast@work said...

bila la rumah kak mas nak buat reza..

kosong licin je..

mesti best kan?

Erin Rashid said...

aku pon pernah ke kian classic. mmg diorg layan baik punye. sbnrnya dah mcm2 kedai aku masuk ukt kitchen cabinet ni dulu. mcm2 perangai ada. ada yg tak sbr nk soh kita sign agreement buat dgn dia. desperado betol!