Wednesday, April 20, 2011

hasya : 8 month to-day


...selamat hari lahir ke - 8 bulan hasya...

hasya da pandai :-

  • pilih orang  -  apa kata org, da pilih bulu?? of course ibu pilihan no.1, yang lain tgk mood dulu..
  • pilih makan -  buah.. NO!!  kuih manis.. NO!! aiskrim.. YESS!! biskut cap MILNA..NO!! makan yg brand HEINZ jek.. pelik tol, sama je kan rupanya, rasa  pun lebih kurang.. pandai tak budak kecik ni pilih makan? last but not least, cereal cap kedai.. NO!! mau makan masakan ibu sahaja.. xde can ibu nak shopping cereal hasya yang berlambak kat kedai tuh.. ibu shopping sayur, ikan n ayam jek..
  • dah pandai buka almari, laci opah.. sume tempat nak kena ikat..
  • dah pandai 'merayau' sampai ke dapur cari ibu.. tu time rajin.. time ngengada letih, nanges je la.. konpem ibu datang dukun punya..
  • dah pandai hangguk kepala bila dengar nyanyi, atuk baca Al-Quran sume bedal hangguk..
  • dah pandai tepuk bantal/tilam bila orang suruh bo bom.. (suh tido/baring)
  • dah pandai bermanja.. suke lentok kepala atas peha orang tau..
  • dah pandai request nak lepak kat luar.. makan pun kat luar rumah.. xmo makan dalam rumah.. xde feeling ye hasya??!!
  • dah pandai main air.. suke nye dia dapt mandi.. siap jerit2 bila orang bawa keluar dari bilik air
  • dah pandai "give me 5ive'..
  • dah pandai "twinkle-twinkle little star"

alahai anak ibu.. ibu sayang hasya dunia dan akhirat.. (pssttt.. sayang ayah hasya juga..hihihi)

2 comments:

aishah zaharin said...

lupa nak cakap, try campur apricot yang kering dalam bubur. apricot kan cam masam2 sket. akak dah try, aidin tak suka

mfau said...
This comment has been removed by the author.