Wednesday, June 16, 2010

saya rindu

hubby dah g singapore pagi td.. flight air asia jam 6.15.. 3.30 pg da kena bangun mandi, siap sume.. adik g anta airport, dlm kol 7.30 pg da smpai.. ni dah tahun ketiga hubby ke singapore.. memula hubby g ms tahun 2008.. ms tu bunga2 cinta kitorg baru nak bermula.. ms tu xperasan sgt ada feeling kt hubby (hubby pun camtu kut..) kitorg ni kira 'teman tp mesra'.. tp bila dia pergi singapore 3 hari, ms tu la terasa betapa xbest nye bila dia xde.. xleh nk msg2 selalu (kitorg mmg kaki msg sepanjang masa sblm tu..kalah org bercinta), xleh nk calling2, xleh nk dinner, jejalan pas kija.. pastu, hari dia balik kl, punya la hepi.. siap beli baju baru lagi nk sambut dia.. (hahahaha.. pecah rahsia)

then, bermula la episod cintan cintun kami berdua.. betul la kata org, bila org tu dekat je, kita tak perasan pun kehadiran dia.. tp bila berjauhan, barula terasa sgt kehilangan dia.. perghh.. syahdu je bunyi nye kan..
mlm td hubby ajar camne nk install software "fring" dalam hp.. bila guna software ni, as long ada internet connectiom, kitorg leh bersembang mcm biasa walaupun hubby kt singapore.. hubby cuma harapkan free wifi la sepanjang kat singapore 3 hari ni.. sy pula kn subscribe daily broadband.. ala, rm6 je kan sehari.. ye la kalo nk dibandingkan rate yg kena caj kalo kitorg still nk calling2 cam selalu, ujung bulan, berpinar gak mata bila bil nye sampai.. so, pg td hubby col dr airport, smbil temankan sy drive g kija cam hari2 biasa.. best, xde la rs sedih sgt2.. tp lepas tu, hubby xde la lagi tepon, agaknye xjumpa la tempat yg ada free wifi.. xpe2, sy dengan sabarnya menunggu..

cite psl mlm td lak, mmg sy xlena tido.. since 2-3 minggu ni mmg la xberapa nk lena tido, asek ke kanan, ke kiri, terlentang.. tp mlm td plg hebat la, pinggang, badan sume sakit2.. kt bwh perut pn sakit2 gak.. hu3.. sy xbersedia lg nak bersalin.. jenuh la cakap ngn bb, jgn kuar lagi.. dengan ayahnya xde kat sini, dengan beg baju nk ke spital xsiap lagi, ngn breast pump nye xbeli lagi (penting ni..), ngn kija kat opis xsetel lagi, ngn menda2 yg sy ngidam kan xdpt lagi.. ishhhh, mn leh bersalin lagi, plg2 pun kalo nk awal, tunggu la 2-3 minggu lagi (sekrang sy da hampir 32 minggu).. "bb, bb baik kan, dengar cakap ibu ye.. syg bb tau.."

p/s : sy teringin biskut raya.. wahhh.. sedapnye tart nenas, sedapnye almond london...

5 comments:

aishah zaharin said...

ala siannya ibu sorang nih.. sabar yek.. pesan kat ayah dia suruh beli baju baby sket kat spore..

Iryani Noor said...

dh makin hujung nie mmg tido tak berapa lena..
mcm yani dulu, duduk 45deg baru leh tido.. cuba la..kot2 selesa ngan reza..
sabar ekk..

*p/s: kalu boleh kerap kn jln2 yer.. tu nk kasi kuatkan otot yg akan bantu kite time bersalin nnt.. mmg rasa berat tp jln slow2 je..

nurhareza said...

kak aishah-da suruh pun.. hi3
yani-ddk 45deg? nak try la mlm ni.. ptg ni nk pusing psr mlm la.. senaman smbil jamu mata+jamu idung..

Mohd Naim said...

ooo..awal 2008 ke baru bercinta..ingatkan masa kat kemjis lagi..hehehe..

lily lotus said...

sabar jerlah mak buyong ni :D...dah orang tak pregnant ni pun ikut mengidam biskut raya