Tuesday, June 22, 2010

pasal bb sy lagi

burrpp.. kenyang

baru pas lunch.. mkn nasi ngn hati msk goreng lada hitam.. jemu lak asek mkn ikan ngn ayam kan, tukar la selera sket.. tp nasi mmg minta xsampai separuh.. last week wat check up, dlm tempoh 2 minggu berat naik 0.6 kg je.. ok la kan.. bb skrg ni asek main pusing2 je.. hr rabu g check up, bb kt bwh tp bila scan hr jumaat, bb kepala kat atas lak.. alahai anak ibu.. nk kuar ikut tingkap ke syg.. xmo la.. nti kn g spital taiping.. susah la.. jauh ayah nk jenguk kita kan.. berat bb skrg 1.7 kg.. husband kt kecik nye bb.. sempat ke sebulan setengah lg nak tambah 1.0 kg ++? ntah ler.. boleh la kut.. hi3

yg mn satu la position bb sy ye..


td kuar jap, cari kedai jual tilam kekabu, biasa kalo lalu perasan je ada kedai belah kanan, ni bila cari, xjumpa pulak.. aisehh.. da lalu 2x, mls la pulak.. tgu sabtu la br g cari.. lgpun sabtu ni sekali la nk cari breast pump.. plan nk beli madela harmony.. ramai suggest beli jenis ni dl.. nti, bebila bleh la upgrade kan..

tetiba je bersemangat bila sentuh psl susu ibu ni tau

2 comments:

mama_fatin said...

jgn risau sgt..baby weight kejap jek naik...bak kata org, biar membesar kat luar, senang skit nak deliver..hehe...rasa baby kecik kot, tu yg cepat pusing2 sbb ruang byk lg...
jgn miss kira fetal movement tu bahaya, sbb anything can happen sekelip mata jek...for 1 and 1/2 months jek lg, x berbaloi da mengandung for 7 months..
take care tau..

Iryani Noor said...

ehehe don't worry so much reza.. nnt minggu2 terakhir, bb akak membesar dgn jaya nyer.. pastu mebe skrg ruang die berpusing still ada, tu yg kejap kepala die kt bwh kejap kt atas.. bnyk kn baca surah matyam, insya-Allah akan dipermudahkan..

btw dulu sofia pon breech gak 9time tu dlm 32 wks kalu tak silap), tp yani selalu pakai lampu picit, suluh kat area bwh perut tu.. ada kajian ckp, bb suka dgn bender yg terang2.. so die akan cuba pusing ke arah tempat terang tu.. try la..