Thursday, August 20, 2009

la dolce amira

mesti ada yg menangis ms last episod drama ni kan.. cite ni ditayangkan dlm slot lestary, setiap selasa jam 9 mlm.. memula tak de la rasa best pun citer ni.. tp bila da pertengahan, br follow bebetul.. menarik sgt cara pelakon dlm siri ni membawakan watak masing2.. sumenye npk natural, tak dibuat2.. bets sbb ia mengisahkan kehidupan remaja yg dtg dr golongan yang sederhana, termasukla bak dan maz walaupun sebb kalo cite lain, kalo x pasal cite org susah smpai nk g sekolah pun jalan kaki, xpun cite remaja yg kaya raya bangat, g kolej naik keta sport.. sungguh takrealitinyer kehidupan dlm tv nih.. part friendship yg plg xleh lupa.. seronoknyer ada kwn susah seng mcm amira nih.. dr cite ni, kite belajar hidup kena happy, kalo ada masalah kn luahkan kpd seseorg, dan apa yg penting,, keluarga dan org tercinta.. memg ngalir juga la air mata ni time arif abgnye amira mati.. ms tu terbayang la juga apa rs kalo berada kat tpt Vee.. oh tidak.. xmo bayangkan.. sy nk hdup together ngn org yg tersayang sesama.. it means, kalo hidup, nk hidup sesama dan kalo ditakdirkan umur tak panjang, biar la sy yg pegi dulu.. rs tak sanggup nk hdp tanya dia.. ecehhhh.. insyaAllah.. hari2 pas solat berdoa semoga kami dipanjangkan umur smpai dpt tgk keturunan kami berkembang.. (stop dulu.. mata da bergenang nih.. mySM.. cepatla balik sini ek...)
pelakon utama.. Faezah Ilai.. menarik gak la.. suka dgr cara dia bercakap..


kalo ada la dolce amira part II best gak kan..

jenguk2.. wat per turr..?


3 comments:

................. said...

mase tgk cite rase cm bace novel je..menitik air mate tuuu...

"life must goes on"..

asben beja keje kat ne?? kire cam weekend asben gk ekk..mcm ain..
kena byk sabar ye...nanti asben balik manja puas2 huhuhu

nurhareza said...

kija kl.. ye ke? susah tak life camni? dr mula kawen ke? hu3
ok gak ada kwn nk sharing2 feeling nih.. thanks ain..

................. said...

haha same la...hubby aku keje kat cheras..under wildlife department..

dolu mase single xde anak ok la gk..tu pon sebab da terbese dok sorg2 mase zaman bujang dolu..tp skang ni da ade anak, penat skit la..nak urus anak ngan umah sekaligus mmg memenatkan..

anyway chaiyok2..kena bykkan bersabar tau..

p/s: ari ni asben balik..best nyee