Sunday, August 23, 2009

cerita 1st ramadhan

da msk hari kedua berpuasa.. smlm n hari ni mySM join puasa kat sini and next week turn saya la pulak kat seremban.. so, menu berbuka puasa semalam : nasi putih + ayam paprik (sy yang msk tau) + rendang daging (mak msk), cucur jagung, kuih pak tong kol or a.k. kuih charkoi, cendawan goreng (my lil brother request kat mak), and for desert, "japanese shouflle cheese cake" (of course la dgn nama yg dasat ni saya yg masak.. cilok kat internet.. sedap sgt tp next time kn kurang kan telur la.. lembut teramat. bayangkan la, 200g cream cheese, and 30 g tepung jagung, 3 biji telur, 10 ml fresh milk.. mana tak lembut bangat.. errr.. ada sesape tau tak nk wat cheese cake yg mcm jual kat tesco @ cr4, yg rega dlm rm10, rasa chese cake tp gebu mcm spongecake??), sagu mata ikan (mak buat) buah tembikai.. air lak beli air teh bunga n lai chi kang kat pasar ramadhan, mak wat air amra campur asam boi (pokok amra depan umah ni banyak tol buah nyer)... wahhh.. hebat tol menu kitorang kan.. u all lak mcm mn?

sy dan tudung baru.. baru balik dr beli barang wif mySM..



note : jap g nak kuar.. beli bahan nk msk makaroni bakar n triffle.. suke3

3 comments:

Iryani Noor said...

wahh meriahh nyer menu...
ehh nnt antar sket triffle tu kt KL.. eheheheh....

nurhareza said...

triffle best mkn time sejuk2 ma.. nti la, kite pindah kl, kite wat kan urtk yani.. antar terus depan umah.. wakakakka..

lily lotus said...

eh muka ko n hubby ada iras2 lah..hehe..sama jer comel