Thursday, August 27, 2009

hari khamis yg membahagiakan

.
khamis adalah hari yg agak menggembirakan.. sebabnye, esok da jumaat dan lepas jumaat adalah hr cuti.. menarik kan.. esok satu hari ada metg kat pej daerah pt buntar.. pagi metg ttg persiapan majlis berbuka puasa bersama raja dihilir perak.. tarikhnyer tak tau.. pas metg nnt tau la.. harap2 la bila jemputan nnt, JD nak pg.. buatnye dia minta sy yg tak tau adat istiadat ni jd wakil (disebabkan JD dok ipoh.. dan sy konpem 2 minit da smpai kt tpt majlis tu..), amatla tidak suker tau.. dan petang pulak ada metg ttg persiapan menyambut hari malaysia pd 16 september ni.. biasa kalo metg utk event ni, JPS tak de wat apa pun.. pej daerah je yg sibuk.. kot kalo dorg nk lori, JPS akan bantu la.. so, g metg nnt adalah satu perkara yg agak menarik sbb metg tu tak berapa kena sgt ngn jabatan, ada free wifi lak tu.. apa lagi kan.. hi3
.
mgu ni turn sy lak buka kt umah mak mertua kat seremban.. esok naik bas kol 1130 mlm, dijangka smpai dlm kol 5pg.. kalo bas berenti kt rnr sebelum tu utk org lain sahur, konpem la tak sempat sahur kat umah mak sana.. hu3.. mcm sadis je kan..
.
setakat ni, dah 6 hari berpuasa dan hari2 sy mesti msk sesuatu selepas puas mencari resepi yg simple tp cedap.. yg plg penting, bahan nye seng nk cari..
.
mcm hari first tu, msk makaroni bakar n cheese cake.. result: makaroni superb.. cheesecakekn kena improve lg.. 2nd day lak wat fruit salad.. result: best gilak tambaha mkn ngn aiskrim vanilla.. perghh.. 3rd day lak xmsk sbb smpai umah jek mak da setel msk.. 4th day wat puding roti mentega wif sos vanila dan sup tauhu jepun.. result : dua2 superb n waktu berbuka tu jugak licin.. semalam msk mi hailam dan sambal goreng tempoyak.. resepi dr mak mertua sy.. result : satu family suke.. adik bongsu yg tak suke mi pun leh abeskan satu pinggan..
.
so, hari ni plan dgn mak nk buat chocolate moist cake.. sbb nk bw sikit esok g seremban.. he3.. baik kan sy.. disebabkan sy skrg dah banyak mencuba resepi yg simple, tp sedap hingga menjilat pinggan, sy da buat satu blog yg mengumpulkan resepi2 yg sy pernah msk sendiri.. wakakkaka.. mcm hebat kan, tp drpd hilang mcm tu, baik kite dokumen kan.. tp, link blog tu tak leh appear dl.. bg penuh 2,3 resepi br kite leh war2 kan.. sbbb sekrg amatlah tak ada ms nk taip balik resepi tu..
.
wokeh.. nak ke site jap lg.. da...
.
.

4 comments:

hailmi said...

byk lg yg abg blm rasa lg tu..nnt msk utk abg ek..cuba la lagi resepi yg lain2..mantapkan skil huhuhu

lily lotus said...

uish sedapnya choc moist cake ;)

nurhareza said...

abg-buleh3.. no prob punyooo..!!
lily-tu la.. tp tetibe teringin nk try wat carrot cake with cream cheese lak.. ha3

Chef Cid said...

Thanks kerana sudi menjenguk ke asapdapur.com. Äir tangan isteri adalah yang paling mujarab untuk rumahtangga yang bahgia.

Salam perkenalan. :)