Friday, April 5, 2013

Plan untuk 120 hari lagi

Ada lebih kurang 120 hari lagi Birthday Hasya ke-3.  Amboi, belum sempat nak puasa, dah cerita hal birthday.  Niat di hati nak buat Jamuan Raya, House Warming, ngn Birthday sekali harung.  Siap buat tabung lagi tu sebab semua nak order saja.  Tak nak dapur berkecah.

Perkara perlu settle sebelum puasa:
Cat - pagar, skirting parquet kat tangga dan bilik atas, pintu untuk bilik atas (kerja berdikit.dikit sebab tak larat nak buat semya sekali)
Simen car porch (dah banyak pecah, buat berpasir je)
Landskap

List to do untuk events tersebut:
Order makan - saya plan untuk buat Hi-Tea, so makanan semua yang ringan.ringan, yang sweet dan semestinya akan ada banyak pastry, kek, tart
Candy Buffet - no gula.gula, no marshmalow, no keropok jajan.. sebenarnya saya nak lebih kepada food yang healthy for kids.. sedang me-research
Personalized mineral water
Gift untuk budak.budak
Sewa slide, swing dari rentatoys.com - Mesti awesome sebab kat atas rumput nanti penuh dengan budak main macam kat playground
Cari konsep atau tema
Invitation kad - Ngade kan

Over tak Ibu Hasya? Ayah dia senyum saja...

4 comments:

irmafittaputri said...

ok personalized botle mineral tuh meh order ngn acik ye... acik melobi nih.. design i bg free...botol beli sendiri acik courier sticker botol je...heheheheheee..sorry tumpang iklan.. stiker goodie bag same theme pon acik leh buat

Sue Mommy Cinta said...

wah...mommy cik cinta x plan pape pn lg for birthday..same month kan..

Nur Hareza said...

Irma - boleh.. Tunggu aii set theme n colour dl.. Pastu kita deal.. Berapa lama amek ms utk design + pos.. Harga kira camne

Nur Hareza said...

Sue - hasya xpernah buat birthday party.. Semua sbb ibu dia last minute, lastly tak jadi, ptg kek kat rumah ngn adik beadik je.. Sian pula lgpun, bila dah buat semua serentak, lagi banyak bajetnya sbb lg ramai nk dipanggil