Tuesday, January 4, 2011

saya yang kelam kabut


kelam kabut.. dah dua bulan lebih kerja pas cuti bersalin still lagi kelam kabut masa nak pegi kerja.. dah cuba bangun awal, pun masih kelam kabut.. tambahan sekarang ni suka sgt tertido depan tv.. dgn hasya sekali tido.. jam 9 malam je lelap la dua beranak ni.. pastu terbangun kol 1 pagi/2 pagi.. masa tu la nak siapkan bakul hasya utk hantar ke pengasuh + mengepam utk bekalan hasya esok nya.. kesudahannya, mata tak nak lelap.. terkebil2 la sampai kol 4 pagi.. dah kalau macam tu, camne nye nak bangun kol 5 pg? sudahnya 6.30 pagi la baru bangun..

tapi, kelam kabut nya hari ni sampai tertinggal aksesori harmony.. aiseh.. dah sampai separuh jalan baru perasan.. memang tak akan patah balik la, kalo tak konpem merah punch card saya tu.. ermmm.. hari ni ibu mengepam pakai tangan je la.. nasib baik agak hebat juga la mengepam pakai tangan ni since bulan lepas hampir seminggu diaphgram harmony tu koyak.. (koyak?? ganas tak saya mengepam..)






menda ni.. (soffit breastshield)


dengan menda ni.. (pump body).. saya lupa bawa


saya bawa ni je..

dengan botol.. apa lagi.. perah guna tangan le.. hu3



bulan lepas, diaphragm ni la terkoyak getah nye tu.. so, bila mengepam, angi je kuar.. susu pula malu2 kucing nak kuar.. susah ati sangat2 sebab masa banyak abes perah dgn tangan.. pun bernasib baik sebab ada puan naza ni.. dia ni memang pengguna tegar pam medela.. dan juga jual sparepart medela yanggak susah nak dapat kalau tinggal di luar kl.. order pun kejap je da sampai barang nya.. klik http://www.mybreastpumpshop.com/ kalau nak tgk sparepart yang dijual..


3 comments:

Iena said...

hai wak...
salam kenal.
ooo... skodeng saya dalam diam erk...
nway, thanks coz sudi follow blog kiter...
have a nice day wak...

Iryani Noor said...

wahh dh makin terrer la guna teknik marmet yer =p... tu la bile ada anak nie, mmg kelam kabut sikit, tp xpe insya-Allah lama2 ok la tu...

dulu kalu nk kuar rumah, amik masa 30min nk siap kn brg2 soafi, tp skrg takes 10min je =p...

zaihaslinda :) said...

cop...nak comment...ko buh handle harmony tu dalam cooler bag eh? mmg akan cepat koyak lakau begitu... :)