Tuesday, January 11, 2011

hasya demam

last week bawa bb jumpa dengan ayah nya.. then, boleh demam pula hasya.. bg mkn ubat demam (beli kat farmasi je..), esok nya da sihat.. risau sgt sbb badan hasya agak panas.. selain ubta, keep bagi hasya menyusu, so makin kerap la dia poo poo.. agaknya sbab tu juga demam dia cepat sembuh.. ngeri bila anak ni demam tau.. sebelum tu mata hasya berair dan ada tahi mata je.. bawa jumpa pakar mata, doc bagi ubat mata n antibiotik.. dah 3 hari, mata hasya dah ok, xnampak merah.. doc kata mata hasya kena infection.. sian anak ibu kan.. tapi hasya rileks je bila letak ubat tu kat dalam mata dia.. xpedih kut, sebb tu dia tak nanges.. bagi makan antibiotik pun dia ok.. cuma ubat demam yang dia tak nak.. menangis2 bila time nk bg ubat.. xsedap la tu.. napa la dorg tak buat ubat yang sedap kan.. sian kat anak kecik ni..
.

saat-saat hasya demam
.

dah sihat.. boleh ikut ibu dan ayah keluar jalan-jalan
.

hasya sekarang memang tak boleh tengok kertas, buku, majalah.. suke nye dia bukan main..
ok la kan, da minat kat sumber ilmiah ni.. plan nak cari buku la utk hasya, tapi kena cari yg kertas nye tebal sikit kalau tak, nanti habis kena jilat

video

2 comments:

Iryani Noor said...

alaaa shian nyer hasya..
sedih bile anak sakit kn...
sofia kalu kasi ubat pon, menangis2 xnk makan.. adehhh...

lily lotus said...

siannya dia. apepun kalau anak demam cepat take action. jgn biar panas lelama. cepat sembuh yer girl...