Thursday, July 22, 2010

Langakwi @ 35 wks

Cuti weekend lepas hubby temankan sy ke Langkawi sbb Isnin 19 Julai tu ada pembentangan Draft Final Report - Meeting And Workshop Tsunami Modelling And Impact Studies For The North-Western Coast of Peninsular Malaysia, anjuran Bhg Pantai JPS Malaysia. Risau jg bila pkirkan boleh ke nak naik feri ni.. xpening ke nanti.. tp disebabkan sy sejak ngandung ni amat kuat la berjalan dan suka sangat part shopping2 nih, kuatkan jg semangat.. lagipun hubby kan ada.. apa nk risau kan..
.
so far, xde problem ms naik feri.. cuma susah nk lelapkan mata sbb rasa tak selesa.. xselesa pn sbb rasa nak buang air.. biasa la kan org ngandung ni asek rs nak terkucil je.. so, bila tgk keadaan toilet nye yg tak meyakinkan (bersih tp feri tu goyang2, risau lak kt dlm tu sorg2 nti) maka ditahan je la.. sampai kat jeti Langkawi, we all cari keta sewa dl.. amek Vios, RM 80/d pastu terus ke Pantai Cenang utk check in di Langkawi Boutique Resort, RM 144/d.. booking tru internet jek.. pastu pas solat, kuar n bershopping di pekan Kuah.. apa lagi, shopping coklat je la.. tu pun xde la banyak sgt.. beli apa yg dipesan jek.. yg plg best, kitorg berjaya beli periuk kaca VISION.. saiz 3.25L dan 2.25 L dgn harga RM 119 dan RM 105 setiap satu.. murah ke ek? org kata kalo kat luar Langkawi mahal rega nye.. xkisah la.. asalkan pueh ati sbb impian tercapai.. nanti datang Langkawi lagi, nk shopping set pinggan mangkuk lak..
.
mlm tu kitorg dinner kat Hj. Jelani Seafood, betul2 kat Pantai Cenang.. mkn depan laut.. best betul.. pure masakan Thai.. tukang amek order sume org Thai.. nasib leh cakap melayu.. we all makan ikan siakap masak stim + halia, sotong goreng tepung, tomyam campur SEP (tomyam putih.. sedap, macam2 ada dlm tomyam ni tp xpedas) dgn kerabu mangga, air fresh orange dan tembikai.. sume sekali RM73.. kenyang yang amat2.. pastu jejalan kat pantai, teringat ms honeymoon dl.. skrg bw bb dalam perut ni pulak.. bahagia je rasanye.. ;)
.
kegigihan membawa perut @ 35 wks ke Langkawi
.
malam pas jejalan kat kedai tepi pantai tu, kitorg balik bilik n terus tido.. esk pg pas bf, hubby hantar ke One Helang Hotel, dekat ngn airport sebab seminar tu buat kat hotel ni.. pas break t/hari terus check out dan balik ke jeti.. dalam feri tido jek.. lena betul.. dah sampai jeti kuala kedah baru sedar.. kitorg sampai ke PB kol 7.30 malam.. mlm tu hubby balik ke KL naik train jam 12.30 mlm.. hu3.. mm biasa la.. sedih je rasanya tp puas ati sbb dapat g bercuti berdua je ngn hubby.. pasni, dah bertiga pulak kan.. semakin bahagia rasanye..

1 comment:

pakcikLie said...

Salam singgah sini, 10thn tak ke Langkawi..terasa banyak perubahannya..tumpang heppy sama...
sila singgah ke blog sy..TQ.