Thursday, January 7, 2010

cerita hebat saya.Part2

kite bersambung lagi yer.. kang kalo delay lama2 mula la kemalasan menguasai diri..
so, pas tau hr jumaat 18hb tu, rabu depannya br g klinik kt PB utk buka buku dan 1st check up.. mula plan nk g ngn hubby hr khamis sbb hubby dah setuju nk cuti hari tu utk teman sy wat check up.. so, hari selasa tu sy saje la g tanya kt klinik, leh ke wat check up hr khamis.. sekali misi tu tanya bila tau pegnant? tgk mcm nk kn marah je, terus la sy kata br tau hr isnin.. tp tu pun da kena tegur, kn pg wat cepat2.. dia suh g hr rabu tu juga.. sbb nye, hari khamis dr xde nk check.. utk 1st time, kn bg dr check dl.. hu3.. so, rabu ptg tu pegi la sorg2.. sedih gak sbb org lain yg kt klinik tu sume ada hubby dtg teman tp sy sorg.. ha3.. mmg padan muka sendiri la.. sape suh gatal2 dl g pindah.. kunun2 HR kt Hq tu rajin agaknye nk melayan permohonan pindah sy.. ;(
.
pas chec sume dr bgtua baby ms tu da 5 minggu tp bila scan xnpk apa lg.. dr kata tu normal... tp sy yg gabra ni leh tanya lagi.. im still pregnant right??? ha3.. senyum la dr tu tgk sy.. yes, of course.. next month 21 hb jan dtg scan lagi k.. ehmmm.. kira lega la juga..
.
pastu bermula episode sy yg amat mengada2 ngn hubby.. hubby balik sini cuti krismas tu n plan balik kl hr ahad tu jg.. tp mlm ahad yg ptt hubby balik tu sy nangis mcm xhingat minta hubby balik esk je.. hu3.. rs tak sanggup nk tido sorg2 mlm tu.. so, xjadi la balik dia mlm tu.. siang isnin tu pulak pas hubby ckp tepon ngn opis mate dia.. siap tanya lagi.. "nk abg balik hari ni ke x??" apa nyer soklan la.. mesti la jawapan dia TAK NAK.. al-kisah nyer, hubby cutik seminggu utk jg sy kat umah.. wahhh.. amatlah menarik sekali.. tq ye abg.. love u so much..
.
kalo nak cite psl perubahan tu ada la sikit tp beruntung sgt xde muntah2.. setakat rs air liur mcm rs klorin + perut bergelodak je la.. (dan sy xleh telan asam yg dikatakan penawar ibu pegnant ni) dan perasaan tu sume berlaku pd waktu ptg ke mlm.. so, setelah hampir 3 minggu tau pegnant, sy isytiharkan diri sy mengalami nite-sickness dan bukan morning sickness mcm ibu2 yg lain.. kebaikannya? sy leh g kija dgn senang hati.. tp start kol 2 ke atas, mula rs xsedap bdn smpai la ke mlm.. kalo nk mkn apa pun, kn mkn sebelum kol 2 sbb pastu deria rasa sy mmg tak berfungsi.. hu3.. satu lagi da jd habbit, pas mkn apa2 mesti nk mkn limau kecik yg manis dan sedap tu.. abah pulak, bila tgk stok limau da abes mesti beli punya.. hu3.. terharu lak dgn keprihatinan abah tu.. mak lak sebut je la nk mkn apa.. esk mesti ada.. kalo mak xmsk, mesti ptg tu ada abah belikan.. sekarang ni pulak rs serba slh nk sebut teringin nk mkn apa.. sbb nye, bkn la teringin sgt2 pun.. cuma teringat je.. kalo xdpt pun rs mcm xde hal.. tp yg buat rs teringin sgt2 ni donut kat J.Co.. kt perak ni xde kedai J.Co.. Big Apple ada la kt penang ngn ipoh tu.. walaupun jenis donut dia sama je tp still lg nk mkn yg J.Co punya la.. esk hubby balik, dia janji nk bw balik donut J.Co.. jauh xjauh beli donut tu kan.. pastu skrg sy suke menda manis2.. sedangkan dl sy lebih suka yg rs pedas2.. sampaikan kicap pun sy da tersuke kicap cap kipas udang yg manis tu.. takut la pulak kut2 gula dlm darah tinggi jd nyer..
.
lain2 tak de la kut.. cuma sy xsuke bau shower foam sy skrg.. sebelum ni sy pki baby johnson milk bath tu.. tp sejak pegnant mmg tak lalu betul ngn bau dia.. losen tgn jenis yg sama pun sy da lama tak pki.. kalo nk ikutkan, da 3 minggu la tgn sy tak berlosen langsung.. hu3.. rs kering je tgn ni tp nk wat camne, xjumpa lg bau losen yg menenangkan jiwa di saat ini.. kebetulan ada sabun Dettol kt dlm bilik air tu tp 2 hari ni sabun tu dah kecik dan xbest utk dipakai.. terpaksa la pki jg shower foam yg ada tu.. punya la xbest.. sabun bdn cepat2 pastu terus siram ngn air.. hu3.. rs nye sy nk beli lifebuoy nye shower foam la.. bau dia mcm bau limau sikit.. mesti best kan.. perfume yg menjadi kesukaan sy pun da xpenting lagi.. sy suke sgt bau perfume kenzo, lancome yg ada bau keras2+bunga sikit.. tp skrg da x lagi.. sy lebih suka bau yg ada bau sitrus/limau.. seb baik ada satu perfume bruberry yg hubby bg dl.. itu pun xleh taruk banyak.. sembur kt pergelangan tgn tu je sikit..
.
rasa nye tu je la pengalaman sy setakat ni.. nanti kalo ada cite lg.. sy akan story mory lag.. daaa.. can cin cau..

2 comments:

eiNa said...

to wife emi: congrates n take care..

nurhareza said...

EInA-TQ2.. EMI AELALU SUH SY JENGUK AWK NYE BLOG.. DIA KATA BANYAK ILMU UTK IBU KAT CTU..;)