Thursday, May 7, 2009

berita.dr.utara

seminggu dua minggu tiga minggu ni asek dok opis jek.. br smlm ngn pg td sempat kuar ke site.. sepanjang 3 mgu ni dok kat opis wat paper work.. nak minta peruntukan utk kerja-kerja pantai, rise up dam embankment and utk pertambahan kerani pentadbiran.. errr.. tang nak tambah kakitangan pentadbiran ni bkn CC ke kena buat?? np lak asstn. engineer lak yg wat.. hu3.. konpius2.. tp alhamdulillah.. sumenye setel n bila JD puji paper work tu, suke sgt ati.. pas setel paper work, menjawab lak surat2 permohonan n aduan.. masalah nyer, drpd 5 surat aduan, 3 drpd nyer mesti kija org lain (bkn projek JPS ler).. apa la dorg ni.. dah wat kija tu, pandai2 le betulkan balik memana jalan yg rosak tu.. setakat jalan ladang yg ada tnh merah tu bila lori angkut batu yg 6 tayar tu msk, mmg ler lopak2 jadinyer.. tambah musim2 ujan camni.. tak kira.. tak kira.. kn perbetulkan balik jalan2 tu.. tolong ler.. xlarat dah nk wat surat peringatan nih.. org kg yg dtg pun asek ckp menda yg sm jek.. naik tebal lak kulit muka nih nak menjawab.. ikutkan ati, nk je g baiki, tp tu bkn JPS nyer projek..
.
then, pagi td g naik sampan (sampan la yer.. bot ada enjin.. ni yg main dayung jek) g tgk flume yg da bocor tuh.. bw org BSGE, en jais.. wahh.. bkn main berselut lagi kasut.. tp xpe, buat muke rilex jek.. kat atas sampan tu, hulur kaki dlm sungai, bsh le sesikit kasut tu.. selamber jek cecah air sg tu dr sampan tu.. pastu dorg tegur.. jgn cecah kaki kat air tu, sini ada buaya.. haa???? ok, buaya sy takut, xleh nak selamber2.. sebab kalo buaya ngap kaki ni, sp nak melaram kasut2 yg melambak dlm bonet keta tu kan.. hi3


tgk la kija dorg ni.. buat kija kat dpn, jln yg belakang lak rosak teruk.. bengang jek makcik nengoknyer..

kitorg naik sampan mcm ni jek.. yg ni JD naik ngn en jais dr BSGE tu.. yg ni ada enjin nyer.. kitorg naik sampan lain.. guna kayuh je.. hu3.. tp pg dekat struktur dpn tu jek.. dlm 50 meter je pun..
ni la FLUME.. dlm tu ada air tau.. sebagai laluan air dari sebelah kanan ke kiri, merentangi sungai..


kat arch joint nyer ni yg bocor.. dah 3 kali la bocor since di bina thn 1962 tu.. so, org BSGE nk come out ngn new method sbb nyer, selang lbh krg 10 thn, mesti flume ni bocor..

*sekian berita dari utara.. daaa..*

2 comments:

hailmi said...

cik hareza melaporkan dr utara ek?eh,da jd makcik ke?tu ada rupanya..

nurhareza said...

mn ada makcik.. tu ganti nama ketiga jek.. hi3